Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,06% και τα 65,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακή πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,06% και τα 65,45 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στα 61,99 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (12/3) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που κατέγραψε κατά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η παραγωγή στις ΗΠΑ παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.
Ειδικότερα, περί τις 9:12 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,06% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,45 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στα 61,99 δολ. ανά βαρέλι.
Παρά την πτώση στις εξέδρες γεωτρήσεων των ΗΠΑ που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η συνολική παραγωγή της χώρας παραμένει αυξημένη κατά σχεδόν 20% σε σύγκριση με τα μέσα του 2016, στα 10,37 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι πολύ σύντομα οι ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερη παραγωγό παγκοσμίως, εξάγοντας σχεδόν 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να δέχεται στήριξη από την προσπάθεια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να εξισορροπήσει την αγορά, μέσω των περιοκοπών που πραγματοποιούν στην παραγωγή τους.
Παράλληλα, η ενισχυμένη αμερικανική αγορά εργασίας δίνει ελπίδες στην πετρελαϊκή βιομηχανία ότι η ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό αναμένεται να είναι αυξημένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης