Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρίσιμη εβδομάδα για τη Forthnet - Mέχρι την Παρασκευή (16/2) οι δεσμευτικές προσφορές

tags :
Κρίσιμη εβδομάδα για τη Forthnet - Mέχρι την Παρασκευή (16/2) οι δεσμευτικές προσφορές
Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 16 Μαρτίου αναμένεται από τις πιστώτριες τράπεζες και τον σύμβουλό τους τη Nomura International, η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για την Forthnet
Στην διαγωνιστική διαδικασία συμμετέχουν η επενδυτική εταιρεία Golden Tree που διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολ. και είναι μέτοχος στη Wind Hellas. Επίσης το κοινό σχήμα Wind Hellas (μέτοχο της Fοrthnet με 32,26% πριν την πρόσφατη μετατροπή σε μετοχές τμήματος του ομολογιακού που κάλυψαν πέρυσι οι τράπεζες) με Vodafone Ελλάδος (μέτοχο με 6,51% πριν τη μετατροπή) καθώς και το σχήμα Providence-Antenna Group.
Αν και η κάλυψη του ομολογιακού δανείου της Forthnet από τις τράπεζες (τότε πέρασε στον έλεγχο τους) έγινε πριν από περίπου ένα χρόνο, εντούτοις όπως υποστηρίζουν στελέχη του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, δεν έγινε κάτι προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό, ο οποίος έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Η καθυστέρηση στην εκκίνηση των διαδικασιών, δεν επέλυσε τα χρηματοοικονομικά προβλήματα της Forthnet, η οποία με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της έχει συνολικό τραπεζικό δανεισμό 255 εκατ. ευρώ που έχει καταστεί βραχυπρόθεσμος.
προκειμένου να συνεκτιμήσουν τα καινούργια στοιχεία για την αποτίμηση της εταιρείας.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η λύση της συνεργασίας της Forthnet με τη διοργανώτρια αρχή του επαγγελματικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, Super League (που περιλαμβάνει δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης) για την αγωνιστική περίοδο 2018 – 2019 δημιουργησε νέα δεδομένα στο διαγωνισμό.
Όπως έγινε γνωστό η Forthnet θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της υπογραφής διμερών συμβάσεων στα πρότυπα του «μοντέλου ΠΑΟΚ» το οποίο λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2017 και ισχύει και για την αγωνιστική σεζόν 2018-2019. Στελέχη της εισηγμένης σημείωναν ότι τo ύψος των διμερών συμβάσεων που θα συνάψει η Nova με τις ΠΑΕ, θα είναι προσαρμοσμένο στα σημερινά οικονομικά δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς και σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες.
Πάντως η λύση της συνεργασίας αυτής δεν ξάφνιασε καθώς είναι γνωστό ότι οι δύο πλευρές διαφωνούσαν έντονα μεταξύ τους για το οικονομικό αντίτιμο που καταβάλλειη Forthnet στη Super League, ενώ η παραπάνω απόφαση- όπως ακούγεται - είχε τη σύμφωνη γνώμη των πιστωτριών τραπεζών, Πειραιώς, Attica Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Alpha Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης