Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ παρέτεινε για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Η ΕΕ παρέτεινε για άλλους έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στη σύγκρουση στην Ουκρανία
Η νέα παράταση κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2018
Νέα παράταση έξι μηνών ανακοίνωσε σήμερα (12/3) η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά τις βαριές οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει εις βάρος της Ρωσίας για τη φερόμενη εμπλοκή της στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «το Συμβούλιο παρέτεινε τα περιοριστικά μέτρα για τις ενέργειες που υπονομεύουν ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας για έξι ακόμα μήνες, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2018».
Τα μέτρα αφορούν το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων, καθώς και την επιβολή ταξιωτικών περιορισμών, και ισχύουν για 150 άτομα και 38 οντότητες.
«Η εκτίμηση της κατάστασης δε δικαιολογεί την αλλαγή του καθεστώτος των κυρώσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι ο νέος γύρος κυρώσεων θα αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 13 Μαρτίου 2018.
Παράλληλα, η ΕΕ δήλωσε ότι οι τρέχουσες οικονομικές κυρώσεις που αφορούν συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας εξακολουθούν να ισχύουν επί του παρόντος μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2018, ενώ σε ισχύ παραμένουν και τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν την προσάρτηση της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, μέχρι τις 23 Ιουνίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης