Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smets (ΕΚΤ): Μια άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο

Smets (ΕΚΤ): Μια άνοδος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να κινηθεί υψηλότερα, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου
Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ό,τι έχει εκτιμηθεί για να κινηθεί υψηλότερα, καθώς η μείωση της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας παίρνει περισσότερο χρόνο, όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν πρέπει να δεχθεί μια αύξηση των τιμών κατώτερη του στόχου της, δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης του Βελγίου και μέλος της ΕΚΤ, Jan Smets.
Με τις πληθωριστικές πιέσεις να παραμένουν υποτονικές, η ΕΚΤ δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τη συζήτηση για την αναθεώρηση του πλαισίου νομισματικής της πολιτικής ή του forward guidance, καθώς το τρέχον πλαίσιο εξυπηρετεί καλά το νομισματικό μπλοκ, δήλωσε ο Smets σε συνέντευξή του στο «Reuters».
«Θα χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να φτάσουμε στον στόχο από ό,τι πιστεύαμε νωρίτερα», δήλωσε ο Smets.
«Το επίπεδο της πιθανής παραγωγής μπορεί να έχει αυξηθεί λόγω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και… η χαλάρωση μπορεί να είναι μεγαλύτερη», πρόσθεσε.
«Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο από ό, τι πιστεύαμε και οι πληθωριστικές πιέσεις θα μπορούσαν να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να χτιστούν», πρόσθεσε ο Smets.
«(Αλλά) είναι απολύτως απαραίτητο να ανταποκριθούμε στον στόχο μας για την σταθερότητα των τιμών και να μην αποδεχθούμε ένα επίπεδο κάτω από αυτό.
Ο στόχος είναι αυτός που είναι και δεν βρισκόμαστε ακόμα εκεί», υπογράμμισε ο βέλγος κεντρικός τραπεζίτης.
«Αναμένουμε ότι οι κινήσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών θα είναι αντίστοιχες των θεμελιωδών μεγεθών», συνέχισε ο ίδιος, αναφερόμενος στην άνοδο του ευρώ τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης