Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει στους δασμούς των ΗΠΑ, αλλά ελπίζω ακόμη για διάλογο

Merkel: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει στους δασμούς των ΗΠΑ, αλλά ελπίζω ακόμη για διάλογο
Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει στη μονομερή επιβολή εμπορικών δασμών από τις ΗΠΑ, δήλωσε η Angela Merkel
Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει στη μονομερή επιβολή εμπορικών δασμών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σήμερα (12/3/2018) η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η ίδια ελπίζει ακόμη ότι πρώτα θα υπάρξει κάποια συζήτηση για το θέμα.
«Αν αυτή η μονομερής δράση των ΗΠΑ δεν μπορεί να αποφευχθεί, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε για το πώς να απαντήσουμε με ανάλογο τρόπο, αλλά πρώτα απ’ όλα επικεντρώνομαι στις συνομιλίες και θα υπάρξουν αρκετές ευκαιρίες για αυτές», δήλωσε η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα, αναφερθείσα στο θέμα του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), η Merkel αρνήθηκε να δηλώσει εάν προτιμά έναν Γερμανό για τη θέση.
Σημειώνεται ότι η θητεία του νυν προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, λήγει το 2019.
«Την κατάλληλη στιγμή, θα μιλήσουμε για τους υποψηφίους.
Φυσικά, για όλες τις θέσεις που θα καλυφθούν τον επόμενο χρόνο... θα έχουμε καλούς υποψηφίους, αλλά δεν θέλω να κάνω σπέκουλα σήμερα», τόνισε η Merkel.
«Είτε βρίσκεται Γερμανός, είτε όχι Γερμανός, στο τιμόνι ενός ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου, η φήμη αυτού του θεσμού πρέπει να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη», τόνισε.
Η γερμανίδα καγκελάριος διέψευσε, παράλληλα, ότι έχει συμφωνήσει με τη Γαλλία να καθυστερήσει τη σχεδιαζόμενη πρόταση μεταρρύθμισης της Ευρωζώνης κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αυτού του μήνα.
«Δεν έχω πει ποτέ τίποτα για καθυστερήσεις», ανέφερε η Merkel σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους ηγέτες των συμμάχων της, CSU και SPD, πριν την υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού.
«Δεν θα λύσουμε το τελικό ερώτημα (στη σύνοδο του Μαρτίου), αλλά θα μπορέσουμε να πούμε περισσότερα από όσα είπαμε τον Δεκέμβριο και αυτό είναι αυτό που έχουμε υποσχεθεί», πρόσθεσε.
«Θα είναι υπερβολικό να σταθεροποιήσουμε κάθε πτυχή της Ευρωζώνης για τα επόμενα 20 χρόνια, αλλά μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα σημεία σχετικά με το τι πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν να είναι τα επόμενα βήματα», τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.
Πάντως, η Merkel επεσήμανε ότι η Γερμανία και οι εταίροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να δράσουν γρήγορα για να βρουν κοινό έδαφος για έναν ευρωπαϊκό επενδυτικό προϋπολογισμό.
«Όσον αφορά στον επενδυτικό προϋπολογισμό, είπα πολύ νωρίς - το 2012 ή το 2013 - ότι θα μπορούσα να φανταστώ κάτι τέτοιο», ανέφερε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης