Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το τρίγωνο των ανατροπών σε ΕΘΝΟΣ, ραδιόφωνο 247 του Δ. Μάρη και Mega

Το τρίγωνο των ανατροπών σε ΕΘΝΟΣ, ραδιόφωνο 247 του Δ. Μάρη και Mega
Δεν βρήκε ο Μάρης τα λεφτά που ζητούσε ο Σαββίδης για να φύγει από το Έθνος - Μπαράζ απολύσεων ραδιόφωνο 247- Το δίλλημα ΕΣΡ για Mega
Σε τροχιά συνεχών ανακατατάξεων βρίσκονται τα μέσα ενημέρωσης καθώς η διεύθυνση του ομίλου Μάρη στο Έθνος δεν μακροημέρευσε, στο ραδιόφωνο του ομίλου Μάρη γίνονται εκτεταμένες απολύσεις ενώ την ίδια στιγμή σήμερα το ΕΣΡ καλείται να διαχειριστεί την καυτή πατάτα της απαγόρευσης διακοπής ή μη της εκπομπής του Mega.
Στο Έθνος μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων και συζητήσεων Μάρης και Σαββίδης χώρισαν τους δρόμους τους καθώς ο πρώτος δεν κατόρθωσε να βρει το ποσό που ζητούσε ο δεύτερος (οι πληροφορίες αναφέρουν περί τα 4 εκατ. ευρώ) προκειμένου να μεταβιβάσει την εταιρία.  
Η αλλαγή management στο Έθνος οδήγησε σε αποχώρηση σε πρώτη φάση των στελεχών που προέρχονται από τον όμιλο Μάρη όπως ο κ. Μάνος Χωριανόπουλος, ενώ το τιμόνι της εφημερίδας φέρεται ότι θα έχει πλέον ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος κ. Τραϊανός (Νούλης) Χατζηδημητρίου.
Ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει σαφείς οι προθέσεις Σαββίδη σχετικά με το φύλλο από τις επιδόσεις του οποίου δεν είναι ικανοποιημένος και είναι σαφές ότι επιδίωξε την απεμπλοκή του.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιδιωχθεί για ένα μικρό διάστημα η ανεύρεση αγοραστή και αν δεν καταλήξει σε θετικό αποτέλεσμα ο όμιλος Dimera θα προχωρήσει σε αποεπένδυση.
Την ίδια στιγμή ο όμιλος Μάρη φαίνεται επιχειρεί γενικότερη περιστολή εξόδων καθώς στο νεότευκτο ραδιόφωνο 247 οι απολύσεις συνεχίζονται.
Παρά τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις των σωματείων η ιδιοκτησία είναι ανένδοτη στην περιστολή εξόδων με τον Δ. Πεφάνη προερχόμενο εκ  ΔΟΛ και Mega να έχει αναλάβει την… αναδιοργάνωση.
Εν τω μεταξύ χθες (12/3) αργά το απόγευμα έφτασε στο ΕΣΡ το υπόμνημα του Mega για τη μετατροπή του σε θεματικό. Ταυτόχρονα παράσταση έκαναν εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίοι ανέφεραν πως υπάρχει διάθεση να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και τις απολαβές τους προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί ο σταθμός έστω και ως θεματικός. Στο ΕΣΡ πάντως υπάρχει προβληματισμός στα μέλη του για την απόφαση που θα πάρουν χωρίς να αποκλείεται θετική έκπληξη σήμερα.
Ωστόσο ακόμα και αν το ΕΣΡ επιτρέψει τη λειτουργία του σταθμού αναμένεται να προκύψουν άλλα προβλήματα αν δεν υπάρξει ρητή κίνηση επενδυτή για τη διάσωση του καναλιού.  
Ειδικότερα τα μέλη του υφιστάμενου ΔΣ έχουν ήδη θέσει στη διάθεση του ομίλου Μαρινάκη τις παραιτήσεις τους αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εξέλιξη.
Έτσι δεν αποκλείεται είτε να παραιτηθούν είτε να κηρύξουν στάση πληρωμών η οποία θα οδηγήσει σε ουσιαστικό λουκέτο το κανάλι.
Επιπλέον υπάρχουν εκκρεμότητες από δικαστική απόφαση των πνευματικών δημιουργών (σκηνοθέτες κλπ) οι οποίοι δεν λαμβάνουν τα δικαιώματά τους και δεν αποκλείεται να απαγορέψουν την μετάδοση εκπομπών και σήριαλ του παρελθόντος.   
Σε αυτό το κλίμα θα πρέπει να προστεθεί και η πίεση από τον όμιλο ΣΚΑΪ για λουκέτο στο Mega για λόγους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης