Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (high)» η Κίνα – Σταθερό το trend

tags :
DBRS: Επιβεβαιώνεται σε «A (high)» η Κίνα – Σταθερό το trend
Επιβεβαιώνονται οι αξιολογήσεις της Κίνας από την DBRS
Σε επιβεβαίωση των αξιολογήσεων για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -«A (high)» και «A (high)», αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα της Κίνας προχώρησε η DBRS, διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές (trend).
Ο καναδικός οίκος σημειώνει πως οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, εξακολουθούν να αντισταθμίζονται επαρκώς.
Η κινεζική οικονομία βασίζεται στην κατανάλωση και την ισχυρή εξωτερική ζήτηση.
Αν και η πιστωτική επέκταση παρουσίασε μικρή επιβράδυνση, εξακολουθούν να υπάρχουν χρηματοοικονομικές αδυναμίες, που δικαιολογούν τις συνεχείς προσπάθειες για περιορισμό της υψηλής μόχλευσης και τη μείωση των ελλειμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επισημαίνεται.
Αν και η απόφαση των Η.Π.Α. να επιβάλλουν δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, αναμένεται να έχουν περιορισμένο άμεσο αντίκτυπο στην οικονομίας της Κίνας, η παγκόσμια κλιμάκωση των προστατευτικών μέτρων θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη.
Ένα έτερο «αγκάθι» για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αποτελεί το συνδυασμένο (κρατικό, εταιρικό και νοικοκυριών) ακαθάριστο χρέος, το οποίο εκτοξεύτηκε -από 140% του ΑΕΠ το 2006- σε 256% του ΑΕΠ, το 2016.
Σε ό,τι αφορά αποκλειστικά το δημόσιο χρέος, διαμορφώνεται επί του παρόντος σε 44,3% του ΑΕΠ (2016), με τον οίκο να αναμένει αύξηση στο 50,8%, το 2018.
Η οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με τη DBRS, αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6,9% και 6,5%, τα έτη 2017 και 2018, αντίστοιχα, έναντι 6,7% το 2016, ενώ οι αντίστοιχες τιμές για τον πληθωρισμό ανέρχονται σε 1,6%, 2,4% και 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης