Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «χάνει τη μπάλα»

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «χάνει τη μπάλα»
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν, δεν είναι και δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει «καθαρό»
Το 2018 φέρνει απρόσμενα γεγονότα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας στην άκρη τους όποιους σχεδιασμούς είχε κάνει το Μέγαρο Μαξίμου.
Μέχρι σήμερα ο μόνος σχεδιασμός που αντέχει στα γεγονότα και στο χρόνο είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών βουλευτικών εκλογών, που τοποθετείται στο τέλος της τετραετίας και συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2019.
Βέβαια κανένας δεν πιστεύει ως πιθανή ημερομηνία των εκλογών τον Σεπτέμβριο του 2019.
Όλοι θεωρούν ότι οι κάλπες θα στηθούν νωρίτερα.
Όμως ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών ενδιαφέρει κυρίως τα πολιτικά κόμματα της Βουλής ενώ οι πολίτες πλέον προτάσσουν το φόβο τους και την ανησυχία τους, για το τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους 18 μήνες, αν τηρηθεί ο αρχικός σχεδιασμός,ο οποίος φαντάζει ως αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα.
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δέχεται το ένα απρόσμενο γεγονός μετά άλλο με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δείχνει ότι έχει …χάσει την μπάλα.
Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα και μάλιστα, θέλοντας να επιβάλει την άποψη του στο γήπεδο έχοντας κρεμάσει το περίστροφο στη ζώνη του, είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για απρόσμενο γεγονός καθώς οι γνωρίζοντες τα της μπάλας ξέρουν πως παίζεται το παιχνίδι.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήταν, δεν είναι και δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει «καθαρό» δηλαδή να λειτουργεί μέσα σε ένα κανονιστικό πλαίσιο.
Το θέμα του Ιβάν Σαββίδη γίνεται εν μέρει  πολιτικό καθώς είναι ο «προστατευόμενος» επενδυτής της κυβέρνησης.
Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αποφάσισε, ότι το πρωτάθλημα δεν θα αρχίσει ξανά, αν δεν υπάρξει ένα συμφωνημένο πλαίσιο απ όλους.
Δηλαδή το ζητούμενο είναι αν θα μπαίνουν όλοι στο γήπεδο με όπλα ή δεν θα μπαίνουν;
Να σημειωθεί ότι δεν ευθύνεται η ποδοσφαιρική κοινότητα που ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να εισέρχεται στο γήπεδο έχοντας στην τσέπη το περίστροφο.
Πλέον το ζήτημα της κυβέρνησης δεν είναι πόσο ικανή εμφανίζεται στα αναπάντεχα και απρόβλεπτα  γεγονότα αλλά πόσο έχει δουλέψει για να τα αποτρέψει;
Η συγκατοίκηση στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ήταν και παραμένει ένα απρόβλεπτο γεγονός της εκλογικής κάλπης.
Όμως κάποια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει τα απρόβλεπτα γεγονότα  που τον έφεραν στη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.
Η συμπόρευση των δύο κομμάτων δεν μπορεί να στηρίζεται στις καρέκλες που έχουν ημερομηνία λήξης.
Οι πολίτες πλέον νοιώθουν πιο ανασφαλείς σε σχέση με το παρελθόν και στην πιο λαϊκή εκδοχή  δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάνει λόγο για ομήρους, είναι βέβαιο ότι η μπάλα έχει χαθεί.
Το θέμα είναι να μη χάσουμε και το γήπεδο που παίζεται η μπάλα !

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης