Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Μπαίνει στην αγορά του γύρου – Ευελπιστεί σε σημαντικό μερίδιο αγοράς

tags :
Creta Farms: Μπαίνει στην αγορά του γύρου – Ευελπιστεί σε σημαντικό μερίδιο αγοράς
Την τελευταία διετία (2016 – 2017) για την ανάπτυξη των καινοτόμων αυτών προϊόντων η Creta Farms επένδυσε 7,2 εκατ. ευρώ
Στην αγορά του γύρου μπαίνει η Creta Farms λανσάροντας γύρο από κρέας ειδικής εκτροφής, το οποίο και παρουσίασε στην έκθεση Food Expo 2018, εκτιμώντας ότι σύντομα θα αποσπάσει σημαντικό μερίδιο αγοράς.
Σήμερα το 90% του κρέατος που χρησιμοποιείται ως γύρος για τα σουβλάκια δεν είναι ελληνικό καθώς προέρχερται κυρίως από την Ολλανδία.
Αυτό είναι και το σημείο που θέλει να εκμεταλλευτεί η κρητική αλλαντοβιομηχανία, καθώς θεωρεί ότι Ελληνες καταναλωτές προτιμούν το ελληνικό κρέας και μάλιστα όταν αυτό εκτρέφεται από τον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στην χώρα.
Αυτή τη στιγμή κυρίαρχη εταιρεία στην αγορά γύρου είναι η Μέγα Γύρος η οποία και γιγαντώθηκε εν μέσω κρίσης καθώς η καταναλωτική νοοτροπία των πολιτών άλλαξε και προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα το σουβλάκι να γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη.
Το κρέας ειδικής εκτροφής που «ρίχνει» στην αγορά γύρου η Creta Farms είναι ένα προϊόν με ελληνική προέλευση και κρητική καταγωγή που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του χοιρινού κρέατος στην Ελλάδα.
Οι συγκεκριμένοι χοίροι βρίσκονται στη μοναδική καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος της χώρας μας, στις εγκαταστάσεις της CRETA FARMS στο Ρέθυμνο της Κρήτης και είναι οι μόνοι χοίροι στον κόσμο που εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και 100% φυτικές τροφές, πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά, όπως χαρούπι, κρητικά βότανα.
Την τελευταία διετία (2016 – 2017) για την ανάπτυξη των καινοτόμων αυτών προϊόντων η Creta Farms επένδυσε 7,2 εκατ. ευρώ.
Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 οι ενοποιημένες πωλήσεις της Creta Farms ανήλθαν σε  49,7 εκατ. ευρώ  το πρώτο εξάμηνο του 2017 έναντι 45,7 εκατ. ευρώ το 2016, αυξημένες κατά 8,7%.
Το Μεικτό Περιθώριο Κέρδους ανήλθε στο 43,5% από 43% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα λειτουργικά  κέρδη ανήλθαν σε 8,4 εκατ. ευρώ έναντι 5 εκατ. το 2016 σημειώνοντας σημαντική αύξηση κατά 66% για τη μητρική και 8,2 εκατ. έναντι 4,7 εκατ. ευρώ το 2016 για τον Όμιλο.
Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ για τη μητρική από ζημιές 2,4 εκατ. ευρώ το 2016 αυξημένα κατά 5,4 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο ο όμιλος έχει πολύ υψηλές υποχρεώσεις ύψους 149,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων βραχυπρόθεσμες τραπεζικές 53 εκατ. ευρώ και μακροπρόθεσμες 59,7 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την κατάσταση ταμειακών ροών οι χρεωστικοί τόκοι και τα συναφή έξοδα ανήλθαν στα 8,1 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση είναι στα 11,8 εκατ. ευρώ ενώ υπήρχαν περιορισμένα ταμειακά διαθέσιμα.

Ελένη Μπότα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης