Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Trump – Kim Jong un θα γίνει κανονικά εάν η Β. Κορέα τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Λευκός Οίκος: Η συνάντηση Trump – Kim Jong un θα γίνει κανονικά εάν η Β. Κορέα τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Προϋπόθεση η Βόρεια Κορέα να τηρήσει τις υποσχέσεις της υποστήριξε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ προσανατολίζονται στην πραγματοποίηση της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un παρείχε ο Λευκός Οίκος, την στιγμή που η Βόρεια Κορέα δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιο σχόλιο για την επικείμενη συνάντηση, η οποία έχει προσδιοριστεί στα τέλη Μαΐου.
Ερωτηθείσα για το εάν αυτή η σιωπή από την πλευρά της Β. Κορέας ενδεχομένως σημαίνει ότι η συνάντηση δεν πρόκειται να γίνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Sarah Sanders υποστήριξε ότι «εμείς αναμένουμε ότι θα γίνει».
«Η προσφορά έγινε και την αποδεχτήκαμε.
Η Β. Κορέα ανέλαβε ορισμένες δεσμεύσεις και ελπίζουμε ότι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους.
Εάν γίνει αυτό, η συνάντηση θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί» τόνισε η Sanders.
Η Ν. Κορέα σχολιάζοντας τη σιωπή της Β. Κορέας τόσο για τη μεταξύ τους συνάντηση όσο και για τη συνάντηση Trump – Kim την απέδωσε ενδεχομένως στις προετοιμασίες της Β. Κορέας για τις δύο αυτές μεγάλες συναντήσεις και στην προσοχή με τις οποίες τις αντιμετωπίζει.
Σε δηλώσεις του ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας R. MacMaster υποστήριξε πως οι ΗΠΑ αισιοδοξούν για την ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Trump να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, αναφέροντας πάντως η αμερικανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ασκεί πίεση στην Πιονγκγιάνγκ για να την ωθήσει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει.
«Ενδέχεται να μπορέσουμε να επιτύχουμε μια διπλωματική λύση και την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.
Συμφωνήσαμε όλοι πως είμαστε αισιόδοξοι για αυτή την ευκαιρία, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την εκστρατεία μέγιστης πίεσης ώσπου να δούμε τα λόγια να γίνονται πράξεις και αληθινή πρόοδο προς την αποπυρηνικοποίηση», είπε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης