Διεθνή

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 64,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Οριακές μεταβολές στο πετρέλαιο εν αναμονή ΗΠΑ - Στο -0,05% και τα 64,92 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στα 61,30 δολ. ανά βαρέλι
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τρίτη (13/3) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς η αυξημένη παραγωγή αργού στις ΗΠΑ εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στον μαύρο χρυσό.
Ειδικότερα, περί τις 9:09 π.μ. το Brent υποχωρεί ελαγρώς κατά -0,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,92 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,10% στα 61,30 δολ. ανά βαρέλι.
Τόσο το Brent όσο και το αργό απώλεσαν σχεδόν το 1% της τιμής τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής (12/3) συνεδρίασης.
«Οι τιμές στο πετρέλαιο υποχώρησαν εν μέσω ανησυχιών ότι η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε υψηλότερα αποθέματα αργού στη χώρα», αναφέρει σε σημείωμά της η ANZ bank.
Κατά τα τέλη του 2017 η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ξεπέρασε τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, η παραγωγή στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι την ολοκλήρωση του 2018.
Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την άνοδο διαδραματίζει η εγχώρια παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, η οποία τον Απρίλιο του 2018 αναμένεται να αυξηθεί κατά 131 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 6,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως συνολικά.
Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία που αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα, τα οποία θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της ημέρας, καθώς και τα στοιχέια της αμερικανικής κυβέρνησης για την παραγωγή, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο Τετάρτη (14/3).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης