Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο - Στο -0,80% και τα 60,87 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Διευρύνει τις απώλειές του το πετρέλαιο - Στο -0,80% και τα 60,87 δολ. ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό
Το Brent καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,44 δολ. ανά βαρέλι
Περαιτέρω πτώση καταγράφει σήμερα (13/3) το πετρέλαιο, καθώς οι νέες ενδείξεις που αφορούν την αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ ασκούν σημαντικές πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, περί τις 2:33 μ.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,79% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,80% στα 60,87 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με την αμερικανική Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, η παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 131 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο του 2018, αγγίζοντας τα 6,95 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί ρεκόρ.
«Το πετρέλαιο υποχωρεί μετά τη δημοσίευση της έκθεσης από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, η οποία ανέφερε ότι η παραγωγή σχιστολιθικού επτά μεγάλων αμερικανικών εταιρειών αναμένεται να αυξηθεί», σχολίας ο αναλυτής της OANDA, Stephen Innes.
Εφόσον επιβεβαιωθούν τα παραπάνω στοιχεία, η μηνιαία αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει τα 105 χιλ. βαρέλια ημερήσιας παραγωγής τα οποία καταγράφηκαν τον Μάρτιο και τα οποία αναμενόταν να αποτελέσουν ιστορικά υψηλό επίπεδο.
Παράλληλα, η αμερικανική παραγωγή αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια μέχρι το τέλος του 2018, με τις ΗΠΑ να ξεπερνούν τη Ρωσία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης