Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιωματούχος ΕΕ: Η Κομισιόν θα προσφέρει στην Άγκυρα περισσότερα χρήματα για τους Σύρους πρόσφυγες

Αξιωματούχος ΕΕ: Η Κομισιόν θα προσφέρει στην Άγκυρα περισσότερα χρήματα για τους Σύρους πρόσφυγες
Kορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν στις 26 Μαρτίου με τον Erdogan στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν πολλοί στην ευρωπαϊκή πλευρά
Περαιτέρω χρηματοδότηση 3 δισ. ευρώ για τους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία, πρόκειται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πριν τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτόν τον μήνα, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν στις 26 Μαρτίου με τον Erdogan στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν πολλοί στην ευρωπαϊκή πλευρά.
Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ανακοινώσει αύριο (14/3/2018) ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επιπλέον χρηματοδότηση για προγράμματα προς όφελος των σύρων προσφύγων στην Τουρκία.
Η Τουρκία έχει δεχθεί 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και η ΕΕ διαθέτει ήδη μια πρώτη δόση 3 δισ. ευρώ για να τους βοηθήσει.
Η ΕΕ θα δημοσιοποιήσει επίσης τον Απρίλιο μια έκθεση για την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας που οι πηγές λένε ότι θα είναι «επικριτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης