Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Απαιτείται συνεργασία για την ασφαλή χρήση των κρυπτονομισμάτων

Lagarde: Απαιτείται συνεργασία για την ασφαλή χρήση των κρυπτονομισμάτων
Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, προειδοποίησε η Christine Lagarde
Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να συνεργαστούν για την ανάπτυξη κανονισμών για τα κρυπτονομίσματα, προκειμένου να αποφευχθεί η μετατροπή τους σε ένα νέο όχημα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, προειδοποίησε σήμερα (13/3/2018) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde.
Η Lagarde τόνισε ότι η τεχνολογία πίσω από τα κρυπτο-νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του blockchain, προσφέρει συναρπαστικές εξελίξεις, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την οικονομική ένταξη.
Νέες μέθοδοι πληρωμής χαμηλού κόστους θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, που δεν διαθέτουν παραδοσιακούς τραπεζικούς λογαριασμούς.
«Πριν φτάσουμε εκεί, όμως, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να καταλάβουμε τον κίνδυνο που έρχεται μαζί με την υπόσχεση», δήλωσε η Lagarde, προσθέτοντας ότι η ελκυστικότητα των κρυπτονομισμάτων τα καθιστά επίσης επικίνδυνα.
«Οι συναλλαγές με κρυπτογραφημένα assets συνιστούν στοιχείο ανωνυμίας, όπως οι συναλλαγές με μετρητά», συνέχισε η Lagarde.
«Το αποτέλεσμα είναι ένα πιθανώς σημαντικό νέο όχημα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», πρόσθεσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την ίδια, πριν από το κλείσιμο του AlphaBay, τον Ιούλιο του 2017, περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ναρκωτικά, εργαλεία κυβερνοπειρατείας, πυροβόλα όπλα και τοξικές χημικές ουσίες, πωλήθηκαν μέσω κρυπτονομισμάτων.
Η Lagarde δήλωσε ότι το ΔΝΤ επικεντρώνεται στην ενθάρρυνση των χωρών να αναπτύξουν πολιτικές που να εξασφαλίζουν την οικονομική ακεραιότητα και να προστατεύουν τους καταναλωτές, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν για τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό τομέα.
«Για να είμαστε πραγματικά αποτελεσματικοί, όλες αυτές οι προσπάθειες απαιτούν στενή διεθνή συνεργασία.
Δεδομένου ότι τα κρυπτονομίσματα δεν γνωρίζουν σύνορα, το πλαίσιο για τη ρύθμισή τους πρέπει να είναι επίσης παγκόσμιο», τόνισε η Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης