Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ελεύθερη πτώση» 4,2% για τη μετοχή της General Electric στον Dow Jones

tags :
«Ελεύθερη πτώση» 4,2% για τη μετοχή της General Electric στον Dow Jones
Νέα κατάρρευση για τη μετοχή της ιστορικής General Electric
Ραγδαία πτώση της τάξεως του 4,2% καταγράφει -περί τις 16:35- η μετοχή (στα 14,4 δολάρια) της General Electric στον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones Industrial Average, μετά τη μείωση της τιμής-στόχου από τους αναλυτές της J.P. Morgan.
Η κεφαλαιοποίηση της ιστορικής εταιρείας διαμορφώνεται σε 131,1 δισεκ. δολάρια.
Η αμερικανική τράπεζα αναθεώρησε επί τα βελτίω την τιμή-στόχο για τη μετοχή της GE εντός του 2018, στα 11 δολάρια, από 14 που ανέμενε προηγουμένως.
H General Electric απειλείται ακόμη και με διαγραφή από τον βιομηχανικό δείκτη της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς η ακριβότερη μετοχή, αυτής της Boeing, είναι θέμα χρόνου να αποτελεί φθάσει την 30πλάια τιμή της GE (σσ: ο Dow αποτελείται από 30 εισηγμένες).
Μόνο τους τελευταίους 12 μήνες, η μετοχή του ενεργειακού κολοσσού έχει υποχωρήσει σχεδόν 50%.
Όπως γνωστοποίησε η εταιρεία τον περασμένο μήνα, αναμένεται να αναθεωρήσει επί τα χείρω τα καθαρά κέρδη του 2016 και το 2017, λόγω νέων λογιστικών προτύπων.
Ως αποτέλεσμα, αναμένει μη ταμειακή επιβάρυνση ύψους περίπου 4,2 δισεκ. δολαρίων για τις εν λόγω χρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι η General Electric παρουσίασε ζημίες και έσοδα κατώτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η, καθώς επλήγη από μια -εφάπαξ- χρέωση 11 δισ. δολ. λόγω ασφαλιστικών ζημιών και φορολογίας.
Ειδικότερα, ο ενεργειακός γίγαντας ανακοίνωσε καθαρές ζημίες 10,01 δισεκ. ή 1,15 δολ. ανά μετοχή, από κέρδη 3,48 δισεκ. ή 39 σεντς ανά μετοχή το δ’ τρίμηνο του 2016.
Σε προσαρμοσμένη βάση, η εταιρεία ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 27 σεντς, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή.
Την ίδια ώρα, τα συνολικά έσοδά της υποχώρησαν κατά 5%, σε 31,40 δισεκ. δολ., κάτω των προσδοκιών των αναλυτών για 34,06 δισεκ. δολάρια.
Τα έσοδα στο τμήμα ενέργειας μειώθηκαν κατά 15%, σε 9,42 δισ. δολ., έναντι των εκτιμήσεων για 9,41 δισεκ. δολ..

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης