Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» από την Κίνα για την εξαγορά της Monsanto από τη Bayer

tags :
«Πράσινο φως» από την Κίνα για την εξαγορά της Monsanto από τη Bayer
Οι κινεζικές αρχές ενέκριναν την επικείμενη εξαγορά της Monsanto από τη Bayer
Το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Monsanto από την Bayer έδωσαν σήμερα (13 Μαρτίου 2018) οι αρμόδιες κινεζικές αντιμονοπωλιακές αρχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Wall Street Journal.
Ωστόσο, το Πεκίνο έθεσε -μεταξύ άλλων- ως προϋπόθεση στην κολοσσιαία φαρμακοβιομηχανία να αποχωρήσει από ορισμένα περιουσιακά στοιχεία.
Η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε την αντιμονοπωλιακή έρευνα στις αρχές του περασμένου έτους, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η γερμανική εταιρεία πρέπει να εγκαταλείψει τις παγκόσμιες δραστηριότητές της στους σπόρους, για λόγους μονοπωλίου.
Οι δύο εταιρείες θα πρέπει, επίσης, να επιτρέψουν σε όλους τους Κινέζους προγραμματιστές λογισμικών για γεωργούς, να έχουν πρόσβαση στις εγχώριες ψηφιακές γεωργικές πλατφόρμες τους.
Επισημαίνεται πως η Ε.Ε. έχει παρατείνει μέχρι τις 12 Μαρτίου 2018 την έρευνα για το mega-deal, γεγονός που σημαίνει πως η απόφαση αναμένεται να αμέσως επόμενα 24ωρα.
Η συμφωνία, ύψους 66 δισεκ. δολαρίων, θα καταστήσει τη Bayer τη μεγαλύτερη εταιρεία φυτοφαρμάκων και σπόρων για καλλιέργεια στον κόσμο.
Η επικείμενη συμφωνία ήδη αντιμετωπίζει έντονες αντιδράσεις από περιβαλλοντολόγους και γεωργικές ομάδες…

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης