Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το φιλόδοξο σχέδιο της Volkswagen, να ξεπεράσει την Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα

tags :
Το φιλόδοξο σχέδιο της Volkswagen, να ξεπεράσει την Tesla στα ηλεκτρικά οχήματα
Η Volkswagen θέλει να καταστεί η παγκόσμια ηγέτιδα στα ηλεκτρικά οχήματα
Η Volkswagen έχει «βάλει μπρος» ένα φιλόδοξο σχέδιο για τα αμέσως επόμενα χρόνια, να καταστεί η παγκόσμια ηγέτιδα στα ηλεκτρικά οχήματα, ξεπερνώντας την κυρίαρχο της κατηγορίας, Tesla.
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, γνωστοποίησε σήμερα (13 Μαρτίου 2018) ότι θα κατασκευάσει τουλάχιστον 16 νέες εγκαταστάσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2025, εκ των οποίων εννέα θα λειτουργήσουν έως το 2020, στην Ευρώπη, την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Volkswagen σκοπεύει να πουλήσει τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως έως το 2025!
Συγκριτικά, η Tesla πούλησε 102.807 αυτοκίνητα το περασμένο έτος, ενώ έχει λάβει ήδη 500.000 παραγγελίες για το «Model 3».
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen κ. Matthias Müller, η εταιρεία (ο όμιλος περιλαμβάνει επίσης τις Audi, Porsche, Skoda, Bentley και Lamborghini) θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα «σχεδόν κάθε μήνα», από το 2019.
«Με αυτόν τον τρόπο σκοπεύουμε να προσφέρουμε το μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, σε όλα τα εμπορικά σήματα και τις περιοχές, σε λίγα μόνο χρόνια», δήλωσε σε ετήσια συνδιάσκεψη Τύπου της Volkswagen, σύμφωνα με δελτίο τύπου.
Η Volkswagen κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 11,35 δισεκ. ευρώ το περασμένο έτος, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 230,7 δισεκ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,2% σε ετήσια σύγκριση!
Σε ό,τι αφορά το 2018, η κολοσσιαία γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων, κατά 5%, με το περιθώριο κερδών να κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,5%, έναντι 7,4% το 2017.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων θα διαμορφωθούν, το τρέχον έτος, λίγο υψηλότερα από τα 10,7 εκατομμύρια το 2017, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στον κόσμο!
Η παραπάνω επίδοση, η οποία ήταν κατά 4,3% αυξημένη σε σχέση με το 2016, αποτέλεσε την υψηλότερη από ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι η VW έχει διαθέσει περίπου 25 δισεκ. ευρώ για να καλύψει πρόστιμα, αγωγές και επισκευές οχημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο ντίζελ.

Διαβάστε: Fitch: Το 2030 κορυφώνεται η ζήτηση πετρελαίου, λόγω της «επέλασης» των ηλεκτρικών οχημάτων

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης