Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι «χρυσοί» υπουργοί των ΗΠΑ - Ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου του Trump

tags :
Οι «χρυσοί» υπουργοί των ΗΠΑ - Ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου του Trump
Οι «χρυσοί» υπουργοί των ΗΠΑ - Ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια η περιουσία του υπουργικού συμβουλίου του Trump
Όταν ο D. Trump εκλέχτηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ, με την αξία της περιουσίας να ανέρχεται σε μερικά δισεκατομμύρια, ήταν σαφές ότι η προεδρία του θα είναι μοναδική.
Ο ίδιος όχι μόνο είχε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό υπόβαθρο, παράλληλα, ήθελε και το επιτελείο του να έχει παρόμοιο υπόβαθρο επίσης.
Το 2016, ο νεοεκλεγείς Trump τόνισε ότι ήθελε να έχει ανθρώπους στην κυβέρνησή του «που έχουν δημιουργήσει περιουσία», δηλώνοντας επίσης ότι δημιουργούσε «μια από τις καλύτερες κυβερνήσεις στην ιστορία των ΗΠΑ».
Το παρακάτω γράφημα, το εμφανίζεται και στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Politico, δείχνει τον πλούτο των αρχικών μελών των κυβερνήσεων των τριών τελευταίων προέδρων, του D. Trump, του B. Obama και του W. Bush.



Ακολουθεί η συνολική αξία της περιουσίας των μελών των κυβερνήσεων



Η αξία της περιουσίας των μελών της κυβέρνησης Trump, ανέρχεται στα 2,33 δισ. δολάρια, περίπου 35 φορές μεγαλύτερη από την περιουσία των μελών της κυβέρνησης Obama και επτά φορές μεγαλύτερη από την περιουσία των μελών της κυβέρνησης του George W. Bush.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα τέσσερα κορυφαία άτομα (όσον αφορά τον πλούτο) είναι όλα στην κυβέρνηση Trump:



Ο Betsy DeVos (1,1 δισ. δολάρια) βρίσκεται είναι ο πλουσιότερος και στις τρεις κυβερνήσεις και ακολουθούν ο Wilbur Ross (506,5 εκατ. δολάρια), ο Rex Tillerson (294,5 εκατ. δολάρια) και ο Steve Mnuchin (252 εκατ. δολάρια).
Εν τω μεταξύ, ο Donald Rumsfeld (151,9 εκατομμύρια δολάρια) ήταν το πλουσιότερο πρόσωπο έξω από το υπουργικό συμβούλιο του Trump.

Η δεύτερη θητεία Obama

Ενώ οι συγκρίσεις στο γράφημα είναι όλες για τις αρχικές κυβερνήσεις, αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη κυβέρνηση του B. Obama δεν ήταν τόσο μετριοπαθής.
Η Penny Pritzker, Υπουργός Εμπορίου, με προσωπική περιουσία 2,2 δισ. δολαρίων - σχεδόν όσο η συνδυασμένη περιουσία του υπουργικού συμβουλίου του Trump σήμερα!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης