Δασμούς απέναντι στην Κίνα εξετάζει ο Trump, ως αντίποινα για την «κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας

Δασμούς απέναντι στην Κίνα εξετάζει ο Trump, ως αντίποινα για την «κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας
Δασμούς απέναντι στην Κίνα ετοιμάζει η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το Nikkei 
Τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη ηρεμήσει τα πνεύματα για την επιβολή δασμών (25% και 10%, αντίστοιχα) στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ο Donald Trump ετοιμάζει δασμούς απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών προϊόντων, ως αντίποινα για την «κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Όπως μεταδίδει το ιαπωνικό Nikkei, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο η αμερικανική κυβέρνηση είχε θέσει επί τάπητος το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας (301, U.S. Trade Act) και τις «άδικες» πρακτικές της Κίνας.
Παράλληλα, εκτός από τις παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, η Ουάσιγκτον έχει βάλει στο στόχαστρο ορισμένους κανόνες του Πεκίνου, που υποχρεώνουν τις αμερικανικές εταιρείες να μεταβιβάσουν ιδιόκτητη τεχνολογία προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην ασιατική χώρα.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές, οι δασμοί εξετάζονται μεταξύ άλλων για κινεζικά προϊόντα τεχνολογίας και ρουχισμού, ενώ εξετάζεται, επίσης, ο περιορισμός της δυνατότητας επενδύσεων από κινεζικές εταιρείες στις Η.Π.Α..
Επισημαίνεται ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του εμπορικού ελλείμματος ύψους περίπου 800 δισεκ. δολαρίων για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS