Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Κίνα πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Blackstone, εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ

tags :
FT: Η Κίνα πούλησε το μερίδιο που κατείχε στη Blackstone, εν μέσω έντασης με τις ΗΠΑ
Αποσύρεται από τη μετοχική σύνθεση της Blackstone η Κίνα 
Στην πώληση του μεριδίου που κατείχε στη Blackstone προχώρησε το κρατικό επενδυτικό Ταμείο της Κίνας (διαχειρίζεται πάνω από 800 δισεκ. δολάρια), σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Financial Times, εν μέσω έντασης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις προστατευτικές πολιτικές που εφαρμόζει στο εμπόριο ο Donald Trump.
Η Κίνα εξαγόρασε το 9,9% της αμερικανικής εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων το 2007, έναντι 3 δισεκ. δολαρίων.
Ο ακριβής λόγος της πώλησης δεν διευκρινίζεται.
Πηγές του fund δήλωσαν στη βρετανική εφημερίδα πως το μερίδιο πουλήθηκε σταδιακά, με αρχή πριν ακόμη εκλεγεί ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος.
Μόλις πριν λίγο έγινε γνωστό πως ο Donald Trump ετοιμάζει δασμούς απέναντι σε ένα ευρύ φάσμα κινεζικών προϊόντων, ως αντίποινα για την «κλοπή» πνευματικής ιδιοκτησίας από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, τη στιγμή που δεν έχουν ακόμη ηρεμήσει τα πνεύματα για την επιβολή δασμών (25% και 10%, αντίστοιχα) στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου,.
Όπως μεταδίδει το ιαπωνικό Nikkei, ήδη από τον περασμένο Αύγουστο η αμερικανική κυβέρνηση είχε θέσει επί τάπητος το θέμα της πνευματικής ιδιοκτησίας (301, U.S. Trade Act) και τις «άδικες» πρακτικές της Κίνας.
Παράλληλα, εκτός από τις παραβιάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας, η Ουάσιγκτον έχει βάλει στο στόχαστρο ορισμένους κανόνες του Πεκίνου, που υποχρεώνουν τις αμερικανικές εταιρείες να μεταβιβάσουν ιδιόκτητη τεχνολογία προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην ασιατική χώρα.
Σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο, το οποίο επικαλείται πηγές, οι δασμοί εξετάζονται μεταξύ άλλων για κινεζικά προϊόντα τεχνολογίας και ρουχισμού, ενώ εξετάζεται, επίσης, ο περιορισμός της δυνατότητας επενδύσεων από κινεζικές εταιρείες στις Η.Π.Α..
Επισημαίνεται ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ του εμπορικού ελλείμματος ύψους περίπου 800 δισεκ. δολαρίων για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης