Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί επιθυμούν διατήρηση του DACA, αλλά και τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί επιθυμούν διατήρηση του DACA, αλλά και τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Θετικοί οι Αμερικανοί σε μία συμφωνία για το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αρκεί να περιλαμβάνεται η διατήρηση του προγράμματος DACA
Υπέρ μίας συμφωνίας μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων για χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, υπό την προϋπόθεση να διατηρηθεί το πρόγραμμα DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), τάσσεται το 86% των Αμερικανών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών TargetPoint Consulting που δημοσιοποίησε το κανάλι CNBC.
Μόλις το 10% των ερωτηθέντων εκφράζει αντίθετη άποψη.
Η παραπάνω συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς, προκειμένου να αυξηθεί εκ νέου το ανώτατο όριο χρέους και να χρηματοδοτηθεί το τείχος στα σύνορα των δύο κρατών, οι Δημοκρατικοί απαιτούν την διατήρηση του προγράμματος DACA.
Υπενθυμίζεται ότι, σε έρευνα που πραγματοποίησε το κανάλι CNN τον Φεβρουάριο του 2018, το 83% των Αμερικανών τασσόταν υπέρ της διατήρησης του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), με μόλις το 12% να εκφράζει αντίθετη άποψη.
Με βάση την πολιτική παράταξη, το 94% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων υποστηρίζει τη συνέχεια του προγράμματος, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ανεξάρτητους και τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, να διαμορφώνονται σε 83% και 67%, αντίστοιχα.
Επίσης, με βάση τη γνώμη των ερωτηθέντων, από την έρευνα απορρέει πως η, μέχρι στιγμής, μη επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA, αποτελεί ευθύνη του Donald Trump (33%) και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου (31%).
Μόλις το 17% κατηγορεί τους Δημοκρατικούς.
Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.
Το DACA καθιερώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Barack Obama, και αφορά στην χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον...

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS