Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Στο εύρος 45-65 δολ. ανά βαρέλι η τιμή του σχιστολιθικού πετρελαίου, μεσοπρόθεσμα

tags :
Moody's: Στο εύρος 45-65 δολ. ανά βαρέλι η τιμή του σχιστολιθικού πετρελαίου, μεσοπρόθεσμα
Επί τα βελτίω αναθεωρεί την πρόβλεψή της για το σχιστολιθικό πετρέλαιο, η Moody's
Στο εύρος 45-65 δολαρίων ανά βαρέλι αναμένει πλέον την τιμή του σχιστολιθικού (αργού) πετρελαίου ο οίκος Moody's, αναθεωρώντας επί τα βελτίω την προηγούμενη πρόβλεψή της για εύρος 40-60 δολαρίων.
Ο αμερικανικός οίκος, στη σχετική του έκθεση, σημειώνει πως η συνεχόμενη συγκράτηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ σε συνδυασμό με την έντονη αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, συνέβαλαν στη μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων, αντισταθμίζοντας τις ραγδαίες αυξήσεις της παραγωγής στις ΗΠΑ.
Επισημαίνεται ότι ο Οργανισμός έχει συμφωνήσει από τον Νοέμβριο του 2016 για μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ τα μη μέλη του ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τη Ρωσία, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 558.000 βαρέλια ημερησίως.
Προς το παρόν, οι αναλυτές εκτιμούν τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν επιτύχει εξαιρετική συμμόρφωση σε ό,τι αφορά στη συμφωνία.
Περί τις 22:00, το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύεται (σσ: τα futures Απριλίου 2018) στα 60,6 δολάρια ανά βαρέλι (1,2%), ενώ το Brent να διαπραγματεύεται στα 64,5 δολάρια (-0,7%).
Υπενθυμίζεται ότι οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, κατέγραψαν την πρώτη τους μείωση σε διάστημα επτά εβδομάδων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα κατά 4, στις 796, από 800 την προηγούμενη εβδομάδα.
Την ίδια ώρα, οι πλατφόρμες εξόρυξης φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 7, στις 188, από 181 την προηγούμενη εβδομάδα.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 3, στις 984, από 981 την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης