Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Μεγάλη αναδιοργάνωση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε το Πεκίνο

tags :
Κίνα: Μεγάλη αναδιοργάνωση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε το Πεκίνο
Κίνα: Μεγάλη αναδιοργάνωση του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε το Πεκίνο
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα (13/3) μεγάλη αναδιοργάνωση του υπουργικού της συμβουλίου, για να γίνει η κυβέρνηση καλύτερα διαρθρωμένη και πιο αποτελεσματική.
Το σχέδιο θεσμικής μεταρρύθμισης του Κρατικού Συμβουλίου υποβλήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της 13ης Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης για διαβούλευση, με τον Σύμβουλο του Κράτους G. Yong να ενημερώνει τους βουλευτές.
Μετά από συγχωνεύσεις, αναδιαρθρώσεις, δημιουργία νέων και κατάργηση υφισταμένων, θα υπάρχουν 26 υπουργεία και επιτροπές. Μεταξύ των νέων φορέων είναι τα υπουργεία εθνικών πόρων, υποθέσεων βετεράνων και διαχείρισης έκτακτων αναγκών.
Θα υπάρχουν, επίσης, νέοι Οργανισμοί υπό το Κρατικό Συμβούλιο, όπως η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, η Υπηρεσία για τη Μετανάστευση και μία Επιτροπή Εποπτείας των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών Εταιρειών. Σε σύγκριση με τη σημερινή διάρθρωση του υπουργικού συμβουλίου, ο αριθμός των φορέων σε επίπεδο υπουργού έχει μειωθεί κατά οκτώ και σε επίπεδο αναπληρωτή υπουργού κατά επτά.
Ο Yong είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις, που εστιάζουν στη θεσμική αναδιάρθρωση κρίσιμων τομέων, θα ενισχύσουν τις κυβερνητικές λειτουργίες αναφορικά με τη διαχείριση της οικονομίας, την εποπτεία της αγοράς, τη διαχείριση της κοινωνίας, τις δημόσιες υπηρεσίες και την προστασία του περιβάλλοντος.
"Εστιάζει στις ανάγκες της ανάπτυξης και καλύπτει τις προσδοκίες των πολιτών", σημείωσε, προσθέτοντας ότι η αναδιάρθρωση αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας για την εμβάθυνση της μεταρρύθμισης του Κόμματος και των κρατικών θεσμών.
Μεγάλη αλλαγή συνιστά η δημιουργία της Ρυθμιστικής Επιτροπής για τις Τράπεζες και τις Ασφαλιστικές Εταιρείες, που αντικαθιστά τη Ρυθμιστική Αρχή Τραπεζών και τη Ρυθμιστική Αρχή Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη λύση των υφιστάμενων προβλημάτων, όπως της σύγχυσης αναφορικά με τις αρμοδιότητες, των σταυροειδών ρυθμίσεων και της απουσίας εποπτείας, είπε ο Yong.
Ο νέος φορέας θα έχει ενισχυμένη εποπτεία τόσο του τραπεζικού όσο και του ασφαλιστικού κλάδου και θα είναι πιο αποτελεσματικός στην αποτροπή των κινδύνων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
Η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, που θα σχηματισθεί από τη συγχώνευση μέρους των αρμοδιοτήτων των υπουργείων Εξωτερικών και Εμπορίου, θα "δώσει πλήρη έμφαση στην ξένη βοήθεια ως βασικού μέσου διπλωματίας μίας μεγάλης χώρας", σημείωσε ο Yong .
Η Υπηρεσία για τη Μετανάστευση θα δημιουργηθεί υπό το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας για να διαμορφώνει και να επιβάλλει τους κανόνες για τη μετανάστευση, "καθώς ο αριθμός των ξένων που εργάζονται και ζουν στην Κίνα αυξάνεται, δημιουργώντας νέες απαιτήσεις για τη διαχείριση και τις υπηρεσίες μετανάστευσης".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης