Μπαράζ πλειστηριασμών στο ξενοδοχειακό κλάδο – Πολυτελή ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί

Μπαράζ πλειστηριασμών στο ξενοδοχειακό κλάδο – Πολυτελή ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί
Οι πλειστηριασμοί θα λάβουν χώρα είτε μέσω των κατά τόπους ειρηνοδικείων είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών
Νέο κύμα πλειστηριασμών στο ξενοδοχειακό κλάδο έχει προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, μεταξύ των οποίων και πεντάστερα πολυτελή ξενοδοχεία.
Οι μονάδες αυτές βγαίνουν στο σφυρί λόγω του υψηλού δανεισμού τους καθώς και το ότι τα πιο πολλά ξενοδοχεία είναι φορτωμένα με υποθήκες που ήδη έχουν προσημειωθεί.
Οι πλειστηριασμοί θα λάβουν χώρα είτε μέσω των κατά τόπους ειρηνοδικείων είτε μέσω της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών.
Ειδικότερα για τις 21 Mαρτίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός του του ιστορικού ξενοδοχείου Hydra Beach, που βρίσκεται στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, με επισπεύδουσα την Eurobank. To παραθαλάσσιο θέρετρο καλύπτει 363 στρέμματα στην θέση Πλέπι Ερμιόνης. Διαθέτει 343 δωμάτια (260 δωμάτια, 79 μπανγκαλόου και 4 σουίτες) και συνολικά 659 κλίνες, πισίνες, κήπο 100 στρεμμάτων, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa και άλλες εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίπτωση του Hydra Beach έχουν ήδη αξιολογήσει επενδυτικά κεφάλαια που έχουν εισέλθει στον κλάδο του τουρισμού και των ξενοδοχείων, καθώς και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.
Tο συγκρότημα πριν εννέα χρόνια εξαγοράστηκε από την ιταλική Santoni Group και το 2009 ανακαινίστηκε ριζικά και μετατράπηκε σε 5άστερο resort, προσελκύοντας κυρίως ιταλικό τουρισμό.
Για τις 30 Mαΐου 2018 έχει οριστεί ο πλειστηριασμός για το Glolden Villas στη Xερσόνησο Hρακλείου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχειακό συγκρότημα που αποτελείται από 21 μεζονέτες με ιδιωτικές πισίνες και κεντρικό κτίριο, με τιμή εκκίνησης τα 2,36 εκατ. ευρώ.
Σε πλειστηριασμό βγαίνει και το ξενοδοχειακό συγκρότημα  Olokalon De Lux Relaxation Suites στο χωριό Aνατολή Λασιθίου.
Eίναι μονάδα 5 αστέρων και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.192.200 ευρώ. Για τους 25 Aπριλίου έχει δρομολογηθεί ο πλειστηριασμός ξενοδοχείου 4 αστέρων, στη θέση Mύλος Pεθύμνου, ιδιοκτησίας του Blue Sky Investments, με τιμή πρώτης προσφοράς 108.000 ευρώ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ελένη Μπότα

BREAKING NEWS