Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Καγκελάριος για 4η φορά η Merkel – Ορκίζεται σήμερα 14/3 η κυβέρνηση της

Γερμανία: Καγκελάριος για 4η φορά η Merkel – Ορκίζεται σήμερα 14/3 η κυβέρνηση της
Η Merkel θα ορκιστεί ενώπιον του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει η ορκωμοσία των νέων υπουργών
(upd) Καγκελάριος της Γερμανίας για 4η φορά εκλέχθηκε σήμερα Τετάρτη 14/3 η Angela Merkel καθώς από την πρώτη ψηφοφορία στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας επανεκλέχθηκε με άνεση στο αξίωμα της καγκελαρίου.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ψηφοφορίας η Merkel έλαβε 364 ψήφους (επί συνόλου 709 βουλευτών) και ανακηρύχθηκε από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier καγκελάριος της Γερμανίας.
Θα ακολουθήσει η ορκωμοσία της ενώπιον του Κοινοβουλίου (στις 13:00) και κατόπιν όλων των υπουργών της κυβέρνησης της.
Σημειώνεται ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης (CDU, CSU, SPD) καταλαμβάνουν συνολικά 399 έδρες, άρα θεωρείται πως η Merkel θα επανεκλεγεί στην καγκελαρία από την πρώτη ψηφοφορία.
Εφόσον, όλη η ψηφοφορία εξελιχθεί ομαλά σήμερα και χωρίς εκπλήξεις, αύριο Πέμπτη 15 Μαρτίου θα γίνει και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της γερμανικής κυβέρνησης, ενώ σε μια εβδομάδα από σήμερα, την Τετάρτη 21 Μαρτίου η κα.Merkel θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Merkel αποτελείται από 15 υπουργούς και 35 υφυπουργούς, δύο περισσότερους από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Βάσει δημοσιευμάτων στο γερμανικό Τύπο, οι κοινοβουλευτικοί υφυπουργοί, όπως ονομάζονται, αμείβονται με περίπου 20.000 ευρώ το μήνα.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 14 Μαρτίου 07:25)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης