Τελευταία Νέα
Πολιτική

Με διαπλοκή και Novartis περνά η κυβέρνηση στην αντεπίθεση

Με διαπλοκή και Novartis περνά η κυβέρνηση στην αντεπίθεση
Στα ύψη η κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για σκάνδαλα, διαφθορά και … Σαββίδη
Από τα ανοικτά θέματα, και είναι πολλά, από τα ελληνοτουρκικά μέχρι το Σκοπιανό και τα οικονομικά, η κυβέρνηση εστιάζει στην αντιμετώπιση της διαπλοκής, αξιοποιώντας τα νέα στοιχεία για τη Novartis και στρέφοντας τα βέλη της κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Η ανταλλαγή ανακοινώσεων χθες μεταξύ Μαξίμου και Πειραιώς είναι ενδεικτική των διαθέσεων και των δύο.
Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να στήσει την δική της διαπλοκή στο ποδόσφαιρο και στα ΜΜΕ με φιλικούς της επιχειρηματίες εννοώντας την καλή σχέση της κυβέρνησης με τον Ιβάν Σαββίδη.
Μάλιστα το ότι εξ ανάγκης το Μέγαρο Μαξίμου στράφηκε κατά του κ. Σαββίδη, μετά τα έκτροπα της Τούμπας, η ΝΔ το αξιοποίησε για προβάλλει ότι είναι ένας ακόμη λόγος που διευρύνει το ρήγμα μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων Τσίπρα και Καμμένου.
Στο πλαίσιο αυτό αμφισβητεί την διάθεση και την δυνατότητα της κυβέρνησης να κάνει κάθαρση σε οποιοδήποτε τομέα αφού όπως λέει «είναι βουτηγμένη στην λάσπη». Η απάντηση από το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ότι το κόμμα της Siemens και της Novartis, του Κήρυκα Χανίων και των δανείων των κομμάτων δεν μπορεί να μιλά για διαπλοκή.
Ακολούθως επιτίθεται στη ΝΔ λέγοντας ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή αντανακλά την προσπάθειά της να σταματήσουν οι έρευνες για τα σκάνδαλα.
Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να προχωρήσει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου – και σε συνεργασία με τις FIFA και UEFA που έστειλαν εκπροσώπους τους στην χώρα μας στον διετή αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -, εντάσσοντας το θέμα στον κοινό παρονομαστή της καταπολέμησης της διαπλοκής.
Μάλιστα η επιμονή για την σκληρή θέση φέρεται να είναι απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρότι υπάρχουν και διαφορετικές εισηγήσεις από βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης.
Την τελική απόφαση πάντως θα έχουν οι FIFA και UEFA που προσμετρούν και το οικονομικό κόστος.
Καίτοι από την πρώτη τους επιστολή απαιτούν μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο εντούτοις δεν είναι βέβαιο ότι επιλέγουν τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων.
Στο πλαίσιο της κοινής γραμμής για κάθαρση σε όλους τους χώρους και αντιμετώπιση της διαπλοκής η κυβέρνηση επιζητά μία καλή είδηση από το κύριο μέτωπο που είναι οι εργασίες της Προανακριτικής για τη Novartis.
 Και η καλή είδηση ήλθε χθες με την διαβίβαση συμπληρωματικών στοιχείων στην Επιτροπή της Βουλής από την εισαγγελέα διαφθοράς, που αφορούν τον Αντώνη Σαμαρά.
Δύο επιστολές της Novartis προς τον τότε πρωθυπουργό με αίτημα για συνάντηση και ένα ιδιόγραφο σημείωμα του Αντώνη Σαμαρά με το όνομα και τα τηλέφωνα του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα που παρέδωσε ο ένας από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες – εικάζεται ότι είναι η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή.
Το ιδιόγραφο σημείωμα υποτίθεται ότι τεκμηριώνει ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον Κωνσταντίνο Φρουζή ιδιωτικά στο Μέγαρο Μαξίμου κάτι που ο κ. Σαμαράς έχει αρνηθεί με κατηγορηματικότητα.
Ο Αντώνης Σαμαράς αντέδρασε έντονα στην δημοσιοποίηση των στοιχείων διαρρέοντας μέσω των συνεργατών του ότι πρόκειται για τις γνωστές γελοιότητες της συμμορίας.

Σπ. Γκουτζάνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης