Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,19% και τα 64,52 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η πτώση στο πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο -0,19% και τα 64,52 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 60,69 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται για τρίτη συνεχόμενη μέρα το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τη νέα άνοδο του σημειώθηκε στα αποθέματα αμερικανικού αργού την προηγούμενη εβδομάδα.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,19% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 64,52 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,03% στα 60,69 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου 2018 αυξήθηκαν κατά 1,2 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο ωστόσο να είναι μιρκότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πλέον, ο μαύρος χρυσός παραμένει αρκετά μακριά από τα υψηλά του Ιανουαρίου 2018, όταν και το αργό πετρέλαιο και το Brent είχαν αγγίξει τα 67 και 70 δολ. ανά βαρέλι αντίστοιχα.
Ωστόσο, τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της Κίνας παρέχουν στήριξη στο πετρέλαιο, καθώς καταδεικνύουν ότι η ζήτηση πετρελαίου στη χώρα θα παραμείνει αυξημένη.
Η βιομηχανική παραγωγή της χώρας για τους δύο πρώτους μήνες του 2018 ενισχύθηκε κατά +7,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του προηγούμενου έτους, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS