Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός - Στο -0,11% και τα 1.324,42 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά μίας εβδομάδας παραμένει ο χρυσός - Στο -0,11% και τα 1.324,42 δολ. ανά ουγγιά
Η απομάκρυνση Tillerson από το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών και οι ανησυχίες ενός εμπορικού πολέμου εξακολουθούν να παρέχουν στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (14/3) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα υψηλά μίας εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην ξαφνική απομάκρυνση του Rex Tillerson από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, περί τις 10:39 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,11% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.324,42 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως βρσικόταν στα 1.326,1 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά +0,09% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 106,68 γεν.
Οι αγορές κατέγραψαν ως επί το πλείστον απώλειες μετά την απομάκρυνση του Tillerson από τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump, με τον διευθυντή της CIA, Mike Pompeo, να ανακοινώνεται ως ο αντικαταστάτης του.
Παράλληλα, οι επενδυτές παρέμειναν επιφυλακτικοί απέναντι στην ανακοίνωση των σχεδίων της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. δολ. σε κινεζικές εξαγωγές, και ειδικότερα στον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
Σημειώνεται ότι χθες (13/3) το αμερικανικό δολάριο βρέθηκε υπό πιέσεις, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ έδειξαν επιβράδυνση για τον Φεβρουάριο του 2018, γεγονός που μετρίασε τις ανησυχίες της αγοράς ότι η Fed θα ακολουθήσει μία πιο επιθετική πολιτική αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης