Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κατά +1,2 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα

ΗΠΑ: Κατά +1,2 εκατ. βαρέλια αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού πετρελαίου την τελευταία εβδομάδα
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα απουέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά -1,3 εκατ. βαρέλια
Νέα άνοδο σημείωσαν τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, γεγονός που εξακολουθεί να ασκεί πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού.
Ειδικότερα, τα αποθέματα αμερικανικού αργού για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Μαρτίου 2018 αυξήθηκαν κατά +1,2 εκατ. βαρέλια, με την άνοδο ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η μετριοπαθής άνοδος των αποθεμάτων πετρελαίου, σε μία περίοδο όπου το βόρειο ημισφαίριο απομακρύνεται από το χειμερινή περίοδο, αποτελεί ένδειξη ότι η ζήτησης προς τον μαύρο χρυσό παραμένει σε υγιή επίπεδα.
Παράλληλα, τα σημερινά στοιχεία του API έδειξαν ότι τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά -1,3 εκατ. βαρέλια, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στα προϊόντα διύλισης πετρελαίου, τα οποία μειώθηκαν κατά -4,3 εκατ. βαρέλια.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση των αποθεμάτων πετρελαίου κατά +2,5 εκατ. βαρέλια, καθώς και πτώση των αποθεμάτων βενζίνης και προϊόντων διύλισης πετρελαίου κατά -1,3 και -1,4 εκατ. βαρέλια αντίστοιχα.
Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της ημέρας τα επίσημα στοιχεία της αμερικανική κυβέρνησης, τα οποία εάν επιβεβαιώσουν τα προκαταρκτικά στοιχεία του API αναμένεται να δημιουργήσουν νέο κύκλο πιέσεων προς το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης