Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -2,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2018

Ευρωζώνη: Υποχώρησε κατά -2,7% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο 2018
Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017 η βιομηχανική παραγωγή κατάγραψε πτώση της τάξεως του -1%
Σημαντική πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία μάλιστα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -1% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος μετά την άνοδο της τάξεως του +0,4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Μάλιστα, η πτώση ήταν μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν η υποχώρηση της βιομηχανική παραγωγής να περιοριστεί στο -0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2017, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης υποχώρησε κατά -2,7% με τον κλάδο να ξεκινάει απώλειες μετά από τις αξιοσημείωτες επιδόσεις του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά -0,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια πτώση διαμορφώθηκε στο -3%.
Καθοριστικό ρόλο στην πτώση της βιομηχανικής παραγωγής διαδραμάτισε ο κλάδος της ενέργειας, όπου η παραγωγή υποχώρησε κατά -6,6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, την ίδια στιγμή που τα διαρκή καταναλωτικά και τα ενδιάμεσα αγαθά υποχώρησαν κατά -1,9% και -1% αντίστοιχα.
Μεταξύ των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε σε Ολλανδία (-5,7%) και Ρουμανία (-2,9%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε σε Πορτογαλία (+2,5%) και Εσθονία (+1,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης