Τελευταία Νέα
Διεθνή

Angeloni (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για το τέλος του QE

tags :
Angeloni (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να προετοιμαστούν για το τέλος του QE
O Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε ότι όλοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για το τέλος του QE
Το τέλος των μέτρων τόνωσης της οικονομίας από την ΕΚΤ πλησιάζει και οι τράπεζες θα πρέπει να προετοιμαστούν για τους κινδύνους που θα φέρει η νέα φάση, δήλωσε ο Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Όπως δήλωσε, το ιταλικό τραπεζικό σύστημα ήταν υπό «ειδικό έλεγχο» μετά την κατάρρευση μιας σειράς τραπεζών τα τελευταία χρόνια καθώς ο κλάδος δίνει μάχη για τη μείωση των κόκκινων δανείων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σχέδια της ΕΚΤ και της Κομισιόν θα βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές τράπεζες να βελτιώσουν τους ισολογισμούς τους.
Ωστόσο ο Angeloni προειδοποίησε για τους κινδύνους που είναι ενόψει, ενώ τόνισε ότι το τέλος του QE είναι «μια φυσιολογική εξέλιξη για την οποία θα πρέπει όλοι να προετοιμαστούν».
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο προστατευτισμός στο εμπόριο που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ επίσης κρύβει κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία και ειδικά η Ευρώπη είναι ευάλωτη σε αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης