Σβίγκου: Ο Σαμαράς να δώσει απαντήσεις για το ιδιόχειρο σημείωμα της Novartis

Σβίγκου: Ο Σαμαράς να δώσει απαντήσεις για το ιδιόχειρο σημείωμα της Novartis
Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Να δώσει απαντήσεις για το ιδιόχειρο σημείωμα της Novartis κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
«Θα πρέπει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει σχετικά με το ιδιόχειρο σημείωμα, που διαβάσαμε στο πρώτο θέμα της "Αυγής" και σε άλλες εφημερίδες.
Να απαντήσει σχετικά με το αν είναι όντως δικό του το σημείωμα, γιατί υπάρχει αυτή η παραπομπή στον κ. Σταϊκούρα και επίσης σχετικά με τη διάψευση των ισχυρισμών ότι δεν είχαν γίνει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η κα.Σβίγκου, η οποία υποστήριξε ότι πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης προβάλλουν το θέμα εγκυρότητας των μαρτύρων ως επιχείρημα, επειδή δεν θέλουν να απαντήσουν στα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μάρτυρες.
«Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες τους προς τους μάρτυρες και να δηλώσουν ότι όλοι επιθυμούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Χωρίς, δηλαδή, εκβιασμούς και χωρίς προσπάθεια συγκάλυψης» τόνισε η κα.Σβίγκου, η οποία αναφέρθηκε και στις αιτιάσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιβαν Σαββίδη.
«Εκστομίζονται, μάλιστα, οι κατηγορίες αυτές από μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει συνδεθεί με τη Siemens η οποία την χρηματοδοτούσε, ενώ γνωρίζουμε διαχρονικά τον ρόλο που έχει παίξει η ΝΔ στην οικοδόμηση του πιο σάπιου καθεστώτος διαπλοκής και χωρίς καμία προσπάθεια να κόψει αυτούς τους δεσμούς με το παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μια νέα αρχή.
Το αντίθετο θα έλεγα.
Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει κάνει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι.
Το αντίθετο.
Προσπαθεί σε όλους τους τομείς - γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο στο οποίο διαπλέκονται οι οικονομικοί παράγοντες με την πολιτική - σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής έχει βάλει κανόνες και έχει σταματήσει το πάρτι, το οποίο υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Από τις συμβάσεις και τις δημόσιες προμήθειες μέχρι τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους ίδιους τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα μιλούν για δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ερώτηση για την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα – Θεοδωράκη, η κα.Σβίγκου υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο.
«Δεν υπάρχει θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρωθυπουργός δεν θα συζητά με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, ιδιαίτερα όταν εμφανίζουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και όταν μπορείς να κάνεις ουσιαστικό διάλογο μαζί τους.
Και αυτό έγινε και στη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη.
Στη δημοκρατία είναι καλό να συζητούν τα κυβερνητικά κόμματα και ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ φυσιολογικό, βοηθά στον πολιτικό διάλογο και είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο και για την ίδια τη δημοκρατία» είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS