Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (14/3)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (14/3)
Οι Οίκοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις το επόμενο διάστημα
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (14/3)

Η διόρθωση έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για αυτούς που έχουν μείνει εκτός Αγοράς, ενώ μπροστά μας, θεωρητικά, έχουμε καλυτέρευση των μακροοικονομικών δεδομένων για την Ελληνική Οικονομία.

Οι Οίκοι φαίνεται ότι θα συνεχίσουν τις αναβαθμίσεις το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στις προσδοκίες και θα προσεγγίσει περισσότερους Επενδυτές. Στην πραγματική Οικονομία την διαφορά την έχει κάνει ο Τουρισμός, ενώ το ενδιαφέρον των Ξένων στον συγκεκριμένο κλάδο δείχνει να αυξάνεται κατακόρυφα.

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών για το 5% του ΟΤΕ με την Deutsche Telecom να διατηρεί το δικαίωμα να αποκτήσει το ποσοστό στην υψηλότερη τιμή που θα δοθεί. Την ίδια ημέρα η Αεροπορία Αιγαίου θα δώσει στην δημοσιότητα τα καλύτερα λειτουργικά αποτελέσματα στην ιστορία της, καθώς και το προτεινόμενο μέρισμα της χρήσης.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η πρώτη εφαρμογή του IFRS 9 εκτιμάται προκαταρκτικά ότι θα έχει επίπτωση 1,6 δισ. ευρώ στην καθαρή θέση της σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εφαρμογή του IFRS 9 ενισχύει σημαντικά τους δείκτες κάλυψης από σωρευμένες προβλέψεις των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών (NPLs),
ενώ παράλληλα διευκολύνει τη μείωση των κινδύνων του ισολογισμού και την αποκλιμάκωση του εξόδου προβλέψεων στο μέλλον. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET-1 του Ομίλου διαμορφώνεται περίπου στο 15,5% στις 31.12.2017 pro-forma για τις αποεπενδύσεις που είναι σε εξέλιξη.

EUROBANK -2017, απάντηση: Στοιχείο που προβληματίζει είναι ο δείκτης κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις (ο πιο σημαντικός δείκτης) που αντί να βελτιωθεί χειροτέρευσε από 51,6% στο 50,4%. Το στοιχείο αυτό αποδίδεται…στις πωλήσεις προβληματικών δανείων… Η εξάρτηση από το ευρωσύστημα βελτιώνεται στα 6,7 δισ. τον Μάρτιο του 2018 με το ELA στα 5,3 δισ. και την ΕΚΤ 1,3 δισ.

Η Eurobank εμφάνισε κέρδη 104 εκατ. ευρώ και όχι τα 186 εκατ. που αναφέρονται στο δελτίο τύπου τα οποία αφορούν μη επαναλαμβανόμενα κέρδη και μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες. Να σημειωθεί ότι οι θυγατρικές της στο εξωτερικό πέτυχαν πολύ καλές αποδόσεις στα 130 εκατ. ευρώ, δηλαδή Βουλγαρία και Κύπρος είναι τα πάντα όλα στην κερδοφορία της ενώ η μητρική της Ελλάδος θέλει πολλή δουλειά.

ΤΑΜΠΛΟ: Σταθερές, πανάξιες διαχρονικά αξίες οι μετοχές των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ και JUMBO μαζί φυσικά με την απαράμιλλη μτχ της COCA COLA HBC και την εξαιρετική MOH.

ΜΟΗ – ΕΚΘΕΣΗ από το ριχτάδικο της UBS: Ο όμιλος ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις στα αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου, με το μέρισμα που ανακοίνωσε να υπερβαίνει τις προβλέψεις, με τους αναλυτές της UBS να δίνουν τιμή – στόχο στα 22,00 ευρώ και σύσταση “ΑΓΟΡΑ”.

Η UBS κάνει λόγο για ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης. Όσον αφορά στο μέρισμα, τονίζει ότι υπερβαίνει κατά 20% τις προβλέψεις, με τη μερισματική απόδοση να διαμορφώνεται στο 6,8%. Η τιμή – στόχος διαμορφώνεται στο κάτω όριο του εύρους καθαρής παρούσας αξίας που εκτιμά η UBS, στα 21,5 – 27,9 ευρώ, λόγω των ρίσκων που συνδέονται με την Ελλάδα (μία καθόλα σωστή έκθεση-παρουσίαση).

ΦΟΥΡΛΗΣ: ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 299,53 εκατ. ευρώ, στη τιμή των 5,8000 ευρώ η μετοχή (+0,35% χθες) .P/E: 29,3 P/BV: 1,78 ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝ.ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 0,64 EV/Ebitda: 9,7 και ΝΕΤ DEBT/EBITDA: 2,56

ΜΙΓ: Λόγω της πορείας των ΑΤΤΙΚΑ και ΥΓΕΙΑ και κυριότερον λόγω της κ/φσης των 132,5 εκατ. ευρώ “υποψιαζόμαστε” ότι θα παιχτεί πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων χρήσης 2017… Λίγη βούληση απλά να υπάρξει…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Εάν συνεχίσει να υποχωρεί – ει δυνατόν μέχρι τα 0,7800-0,7500 ευρώ – την προσέχουμε.

ΙΑΣΩ: Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιδράσει. Σε περαιτέρω πλαγιοκαθοδική κίνηση την (ξαν)κοιτάμε. Η πώληση του General έχει εμπόδια, εξ ου και η υποχώρηση της τιμής στο ταμπλό.

http://www.bankingnews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης