Τελευταία Νέα
Διεθνή

JPMorgan: Επί τα χείρω αναθεώρηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το α’ 3μηνο 2018, στο 2% έναντι 2,5%

tags :
JPMorgan: Επί τα χείρω αναθεώρηση για την ανάπτυξη των ΗΠΑ το α’ 3μηνο 2018, στο 2% έναντι 2,5%
Η JP Morgan αναθεωρεί επί τα χείρω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ, το α’ 3μηνο 2018
Σε 2%, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης της τάξεως του 2,5%, υπολογίζει πλέον η JP Morgan την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2018, επικαλούμενη τις ασθενέστερες λιανικής πωλήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, τον Φεβρουάριο του 2018, καθώς τα νοικοκυριά περιόρισαν τις αγορές αυτοκινήτων.
Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, ενώ τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν επί τα βελτίω, δείχνοντας μια μείωση κατά 0,1%, αντί του -0,3% που είχε αναφερθεί αρχικά.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2012 που οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν επί τρεις συνεχόμενους μήνες.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4% τον Φεβρουάριο.
Υπενθυμίζεται ότι η JP Morgan έχει προβλέψει ανάπτυξη της τάξεως του 2,6% για την οικονομία των ΗΠΑ, το 2018, εκτίμηση που δεν έχει -προς το παρόν- αναθεωρηθεί.
Η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,6% -σε ετήσια βάση- το τέταρτο τρίμηνο του 2017, έναντι 3,2% το προηγούμενο τρίμηνο.
Για το σύνολο του 2017, η αμερικανική οικονομία εμφάνισε ρυθμό ανάπτυξης 2,3%, δηλαδή είχε πολύ καλύτερη πορεία από το 2016 όπου η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 1,5%.
Παράλληλα, η επενδυτική τράπεζα αναμένει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) τόσο το 2018, όσο και το επόμενο έτος, επίδοση πιο αισιόδοξη από τις τρεις αυξήσεις που σχεδιάζει η Fed.
Αν ληφθεί υπόψη ότι η Fed αυξάνει κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες το εύρος, στο τέλος του 2018 τα επιτόκια ενδέχεται να διαμορφώνονται στο 2,25% με 2,50%.
Στο «τιμόνι» της Τράπεζας βρίσκεται πλέον ο κ. Jerome Powel, ο οποίος αντικατέστησε την κα Janet Yellen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης