Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Στα 57,5 δολ. η μέση τιμή του πετρελαίου Brent, μακροπρόθεσμα – Στα 55 δολ. το αργό

tags :
Fitch: Στα 57,5 δολ. η μέση τιμή του πετρελαίου Brent, μακροπρόθεσμα – Στα 55 δολ. το αργό
Κάτω από τα 60 δολάρια «βλέπει» η Fitch το αργό και το πετρέλαιο Brent, μακροπρόθεσμα
Στα 57,5 δολάρια ανά βαρέλι υπολογίζει τη μέση τιμή του πετρελαίου Brent, μακροπρόθεσμα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch, με την αντίστοιχη εκτίμηση για το σχιστολιθικό των Ηνωμένων Πολιτειών, να διαμορφώνεται στα 55 δολάρια ανά μονάδα.
Ο αμερικανικός οίκος αναφέρει πως, ναι μεν τα μέλη του Ο.Π.Ε.Κ. έχουν συμμορφωθεί με τις περικοπές (1,2 βαρέλια ημερησίως), ωστόσο, την ίδια στιγμή, η παραγωγή στις Η.Π.Α. αυξάνεται συνεχώς, αντισταθμίζοντας την όποια προσπάθεια για συρρίκνωση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Επί αυτού, σημειώνεται ότι η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των υγρών αερίων, θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 1,5-1,7 εκατομμύρια βαρέλια το 2018.
Σε προηγούμενη έκθεσή του εντός του 20018, ο οίκος προέβλεπε πως η ραγδαία ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα οδηγήσει σε πτώση τη ζήτηση πετρελαίου μετά το 2030, δηλαδή θα υπάρξει κορύφωση της ζήτησης την εν λόγω χρονιά.
Αν και το παραπάνω δεν αποτελεί το βασικό σενάριο, οι εξελίξεις το 2017 αποδεικνύουν πώς οι τεχνολογικές αλλαγές και η μεγαλύτερη προώθηση θα οδηγήσουν σε ετήσιες πωλήσεις 10 εκατομμυρίων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, μέχρι το 2025.
Ήδη οι κυβερνήσεις και οι κατασκευαστές έχουν θέσει στόχους για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων.
Επίσης, ο Ο.Π.Ε.Κ. αναθεώρησε επί τα βελτίω την πρόβλεψή του για το μέγεθος του στόλου των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, σε 250 εκατομμύρια μονάδες το 2040, από 140 εκατομμύρια.
Περί τις 17:52, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Απριλίου 2018 για Brent και αργό, διαπραγματεύονται στα 64,5 και 60,5 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης