Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure: Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, μακροπρόθεσμα

tags :
Coeure: Η νομισματική πολιτική δεν αρκεί για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, μακροπρόθεσμα
Στόχος της ΕΚΤ μία ισχυρότερη και πιο ανθεκτική νομισματική ένωση, σύμφωνα με τον Benoit Coeure
Η νομισματική πολιτική μπορεί δεν αρκεί για να τονώσει την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ανέφερε σε σημερινές (14 Μαρτίου 2018) του δηλώσεις ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Μιλώντας σε εκδήλωση του Οικονομικού Συμβουλίου της Γερμανίας (CDU Wirtschaftsrat), στο Βερολίνο, ο αξιωματούχος υπογράμμισε πως η αποτελεσματική νομισματική εξαρτάται από τις ευέλικτες αγορές, τα επαρκή εθνικά δημοσιονομικά αποθέματα και ένα κοινό δημοσιονομικό μέσο για την αντιμετώπιση οικονομικών σοκ.
«Η νομισματική πολιτική μπορεί να επιβραδυνθεί γρήγορα εάν οι εθνικές δημοσιονομικές και οικονομικές πολιτικές αποτύχουν να ενσωματώσουν τις επιπτώσεις στο κοινό νόμισμα. Η ανάπτυξη της ζώνης του ευρώ εξακολουθεί να εξαρτάται πάρα πολύ από τη στήριξη της νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ, η συμβολή των μέτρων επεκτατικής πολιτικής στην ετήσια αύξηση του ΑΕΠ ανερχόταν σε 0,5%, το 2017, ενώ για το 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στο ένα τρίτο της ποσοστιαίας μονάδας», σημείωσε.
Παράλληλα, επανέλαβε τον στόχο της Τράπεζας, που δεν είναι άλλος από το να καταστεί η Ευρωζώνη «πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική».
«Μια σταθερή, ανθεκτική και πιο ολοκληρωμένη Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, συμπεριλαμβανομένης, και ίσως και ιδιαίτερα, της Γερμανίας.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία εδώ και δεκαετίες ενώθηκε με τους Ευρωπαίους εταίρους της για να ενισχύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας, μεταξύ άλλων, μια νομισματική ένωση», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης