Τελευταία Νέα
Διεθνή

Allianz: «Φούσκα» αποτελεί το Bitcoin – Η αξία του έπρεπε να είναι μηδενική

tags :
Allianz: «Φούσκα» αποτελεί το Bitcoin – Η αξία του έπρεπε να είναι μηδενική
«Επίθεση» από την Allianz στο Bitcoin
Η πορεία της τιμής του Bitcoin αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά μίας επενδυτικής «φούσκας», αναφέρουν (και) σε έκθεσή τους οι οικονομολόγοι της Allianz, εκτιμώντας, μάλιστα, ότι η «φούσκα» κρίνεται χειρότερη και από αυτή του τεχνολογικού κλάδου, την περίοδο 1990-2000.
Η έλλειψη ρυθμιστικού πλαισίου, η ταχεία αύξηση του όγκου συναλλαγών και η χρήση του κρυπτονομίσματος για εγκληματικές δραστηριότητες, αφορούν ορισμένα από τα κριτήρια που κατατάσσουν το Βitcoin στην κατηγορία ενός περιουσιακού στοιχείου σε πορεία «φούσκας».



Κατά την άποψη της κολοσσιαίας ασφαλιστικής εταιρείας, «η αξία του Bitcoin πρέπει να είναι μηδενική: ένα Bitcoin αφορά μια απαίτηση για… κανέναν, δεν δημιουργεί εισοδηματική ροή, αναφέρεται.
Βέβαια, όπως και άλλοι αναλυτές, η Allianz «βλέπει» προοπτικές στην τεχνολογία «Blockchain».
Σε περίπτωση κατάρρευσης του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων, οι επιπτώσεις στον «πραγματικό κόσμο» θα είναι ελάχιστες, εκτιμάται.

Δύο οικονομολόγοι εκτιμούν πως το Bitcoin θα έπρεπε να διαπραγματεύεται στα… 20 δολάρια

Το Bitcoin διαπραγματεύεται σήμερα -στην αμερικανική πλατφόρμα «Coinbase»- στα περίπου 8.700 δολάρια ανά μονάδα, συρρικνωμένο άνω του ήμισυ από τα ιστορικά υψηλά στα μέσα Δεκεμβρίου 2017, όταν ξεπέρασε τα 19.000 δολάρια!
Πλέον, η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σε 148 δισεκ. δολάρια, περίπου το ένα τρίτο της συνολικής αξίας του κλάδου.
Ωστόσο, παρά τη ραγδαία πτώση εντός μόλις ενός μήνα, ως απόρροια του αυστηρότερου ρυθμιστικού ελέγχου από τις κυβερνήσεις και των φόβων για «φούσκα» στον κλάδο, δύο οικονομολόγοι εκτιμούν ότι το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κρίνεται άκρως υπερτιμημένο.
Ειδικότερα, οι κκ. Richard Jackman και Savvas Savouri, οικονομολόγοι των London School of Economics και Toscafund Asset Management, αντίστοιχα, δήλωσαν στους Financial Times πως η εύλογη αξία του Bitcoin ανέρχεται σε 20 δολάρια.
Όπως εξηγούν, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα, «συχνά διαβάζουμε ότι το Bitcoin δεν έχει αξία και επομένως, σε μια λογική αγορά, θα είχε μηδενική τιμή.
Ωστόσο, αυτό είναι σίγουρα λάθος.
Το Bitcoin αναπτύχθηκε ως μορφή χρημάτων (η ένδειξη είναι στο όνομα) και τα χρήματα έχουν αξία, αν και τα περισσότερα χρήματα, όπως το Bitcoin, δεν έχουν άλλη ουσία εκτός από την ηλεκτρονική.
Η αξία αυτή βασίζεται στη ζήτηση του ως μέσο ανταλλαγής.
Και σε αυτή τη βάση είναι αρκετά εύκολο να υπολογίσουμε, περίπου, ποια είναι η θεμελιώδης αξία του.
Ο αριθμός αυτός είναι μόλις 20 δολάρια.
«Η προσφορά Bitcoin είναι σταθερή και ανέρχεται σε 15.000.000 ψηφιακά νομίσματα.
Η χρήση του Bitcoin, ως μέσου πληρωμής, είναι σήμερα περίπου 100 εκατ. δολάρια το μήνα ή 1.200 εκατ. δολάρια ετησίως.
Κάθε Bitcoin θα χρησιμοποιηθεί περίπου τέσσερις φορές το χρόνο για την πραγματοποίηση συναλλαγών.
Έχουμε, λοιπόν, 60 εκατομμύρια πληρωμές με Bitcoin που υποστηρίζουν συναλλαγές Bitcoin αξίας 1,2 δισεκ. δολαρίων, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε Bitcoin αξίζει 20 δολάρια», εξηγούν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε: Morgan Stanley: Γιατί η πραγματική αξία του bitcoin μπορεί να είναι... μηδαμινή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης