Στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών στρέφει τους επενδυτές η BlackRock

Στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών στρέφει τους επενδυτές η BlackRock
Η BlackRock συστήνει ομόλογα των αναδυόμενων αγορών στο επενδυτικό κοινό 
Στα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών στρέφει το επενδυτικό κοινό η BlackRock, καθώς, σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες έντονες διακυμάνσεις και την κατάρρευση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, όπως φαίνεται και από το ETF (iShares JP Morgan EM Local Government Bond ETF) της J.P. Morgan.
«Ό,τι συνέβη στις αγορές νωρίτερα μέσα στο έτος, δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο (στις κεφαλαιαγορές των αναδυόμενων αγορών).
Υπό κανονικές συνθήκες, οι αναδυόμενες αγορές θα βρίσκονταν στο επίκεντρο της αναταραχής.
Παρόλα αυτά, διαπιστώσαμε ανθεκτικότητα», αναφέρεται.
«Για εμάς οι αναδυόμενες αγορές είναι μια πολύ, πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων.
Έχουμε επενδύσει σε αυτές και μέσω iShares.
Αποδίδουν περίπου 5%», συμπληρώνει η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας περίπου 6 τρισεκ. δολαρίων.Η BlackRock επισημαίνει τέσσερις λόγους για τους οποίους τα ομόλογα των αναδυόμενων αγορών αποτελούν ευκαιρία.
Αρχικά, η νομισματική πολιτική στις τοπικές αγορές είναι πολύ ελκυστική για τους επενδυτές ομολόγων.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι οι επενδυτές απολαμβάνουν διαφοροποίηση σε ένα ευρύ φάσμα χωρών, με διαφορετικά επίπεδα πληθωρισμού και, εν μέρει, επειδή οι τοπικές κεντρικές τράπεζες διαθέτουν περιθώρια για μείωση των επιτοκίων.
Δεύτερον, η οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι πολύ ισχυρότερη, σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες.
Επίσης, οι πολιτικοί κίνδυνοι είναι πολύ χαμηλότεροι σε αυτές τις περιοχές, υπογραμμίζει η εταιρεία, καταλήγοντας ότι, ιστορικά, οι θεσμικοί επενδυτές έχουν χρησιμοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία των αναδυόμενων αγορών από άποψη τακτικής, όχι επειδή «πίστευαν» σε αυτά.

Διαβάστε: BlackRock: Το brexit είναι ο μεγαλύτερος βραχυπρόθεσμος κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές αγορές

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS