Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περιορισμένος ο αριθμός των Κυπρίων που εμπλέκονται στα «Panama Papers»

tags :
Περιορισμένος ο αριθμός των Κυπρίων που εμπλέκονται στα «Panama Papers»
Δεν εμπλέκονται πολλοί Κύπριοι στα «Panama Papers»
Περιορισμένος είναι ο αριθμός των φορολογικών κατοίκων Κύπρου που εμπλέκονται στα «Panama Papers», σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σήμερα (14 Μαρτίου 2018) στην επιτροπή θεσμών της κυπριακής βουλής.
Όπως μεταδίδει το StockWatch, ο βοηθός έφορος φορολογίας Σωτήρης Μαρκίδης σημείωσε ότι μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι φορολογικοί κάτοικοι της Κύπρου που εμπλέκονται στα Panama Papers είναι κάτω του 5%.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι σύντομα το τμήμα θα επιβάλει φορολογίες για 2-3 φυσικά πρόσωπα, ενώ επεσήμανε ότι δεν πρέπει να αναμένονται μεγάλα έσοδα από τα Panama Papers.
Εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας, ανέφερε πως η Τράπεζα κάλεσε τις τράπεζες να εξετάσουν το πελατολόγιο τους. Σημείωσε επίσης, ότι εντός του 2018 θα διεξαχθούν επιτόπιοι έλεγχοι στις τράπεζες για το συγκεκριμένο θέμα.
Σε 189 επιτόπιους έλεγχους σε γραφεία προέβη και ο σύνδεσμος εγκεκριμένων λογιστών, από τους οποίους ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί κάτι το επιλήψιμο, όπως αναφέρθηκε.
Τους δικούς του ελέγχους ολοκλήρωσε και το ΔΣ του παγκύπριου δικηγορικού συλλόγου το οποίο έχει συντάξει κατηγορητήριο για δύο δικηγορικά γραφεία σε σχέση με πειθαρχικές υποθέσεις.
Όπως αναφέρθηκε, αναμένεται να ληφθούν σχετικές αποφάσεις πριν από το Πάσχα.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Δήμητρα Καλογήρου, δήλωσε πως από τον έλεγχο των πελάτων των 59 εποπτευόμενων οργανισμών, η επιτροπή επικεντρώθηκε σε 11 εποπτευομένους οργανισμούς.
Επτά εποπτευόμενοι οργανισμοί, κλήθηκαν σε γραπτές και προφορικές παραστάσεις ενώ, για δύο υποθέσεις αποφασίστηκε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων συνολικού ύψους 16 χιλ. και 20 χιλ. ευρώ, και η λήψη διορθωτικών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης