Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Φιλιππίνες αποσύρονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

tags :
Οι Φιλιππίνες αποσύρονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Ο Rodrigo Duterte αποσύρει τις Φιλιππίνες από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Την επικείμενη απόσυρση της χώρας από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (International Criminal Court, ICC) γνωστοποίησε σήμερα (14 Μαρτίου 2018) ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Rodrigo Duterte, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», από αξιωματούχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).
Επίσης, τον περασμένο μήνα το ICC ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα κατά του R.Duterte.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο ηγέτης των Φιλιππίνων χαρακτηρίζει «εξωφρενική» την επίθεση στο πρόσωπό του από αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.
«Το δικαστικό σώμα έχει επιδείξει μια άγρια άγνοια του νόμου.
Είναι άχρηστο και υποκριτικό», σημειώνει μεταξύ άλλων.
Την περασμένη Παρασκευή, ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Zeid Ra'ad Al Hussein, σχολίασε πως ο Rodrigo Duterte «χρειάζεται ψυχιατρική εξέταση».
Το σχόλιο ακολούθησε την απειλή του επικεφαλής του Προέδρου των Φιλιππινών ότι θα... «χαστουκίσει» την ερευνήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές δολοφονίες!
Η αστυνομία των Φιλιππίνων έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.100 υπόπτους ως χρήστες ή διακινητές ναρκωτικών, ωστόσο οργανώσεις για την πρόασπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρούν ότι τη ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον άλλοι 8.000 άνθρωποι.
Ο Duterte είναι, επίσης, γνωστός για τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται σε ξένους αξιωματούχους, κυρίως της Δύσης, καθώς χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις.
Ενδεικτικά, έχει αποκαλέσει «πουτ**** γιο» τον Barack Obama…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης