Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gundlach: Στο 3% το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ εντός του 2018, σηματοδοτώντας πτώση στη Wall Street

tags :
Gundlach: Στο 3% το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ εντός του 2018, σηματοδοτώντας πτώση στη Wall Street
Επιμένει ο Jeffrey Gundlach στις «bearish» προβλέψεις για τη Wall Street 
Η απόδοση για το 10ετές κρατικό ομόλογο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να φθάσει στο 3% εντός του τρέχοντος έτους, εκτιμά εκ νέου ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine Capital και «γκουρού» των διεθνών κεφαλαιαγορών, Jeffrey Gundlach.
Ως αποτέλεσμα, συμπληρώνει -σύμφωνα με το Bloomberg-, οι χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης θα κλείσουν το 2018 σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τρέχοντα.
«Εάν το 10ετές ομόλογο ΗΠΑ ενισχυθεί στο 3%, αυτό θα αποτελούσε δυσοίωνο σημάδι για όλους τους τύπους περιουσιακών στοιχείων κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των ομολόγων υψηλής απόδοσης.
Ο S&P 500 αναμένεται να κλείσει σε χαμηλότερο επίπεδο το τρέχον έτος».
Ο μεγαλοεπενδυτής επικαλέστηκε για τις προβλέψεις του τις πληθωριστικές πιέσεις που υφίσταται η αμερικανική οικονομία, οι οποίες θα πιέσουν ανοδικά τις αποδόσεις των χρεογράφων.
«Ωστόσο, ορισμένοι κλάδοι ενδέχεται να ταλαιπωρούνται από αποπληθωρισμό, αντισταθμίζοντας έτσι την άνοδο των τιμών για το σύνολο της οικονομίας», διευκρίνισε.
Πριν από δύο ημέρες, ο διευθύνων σύμβουλος της DoubleLine, μιλώντας στο Strategic Investment Conference 2018, εκτίμησε πως οι αμερικανικές αγορές διανύουν μία κρίσιμη χρονική περίοδο, προβλέποντας ραγδαίες εξελίξεις από το επόμενο έτος.
Επί αυτού, παρέθεσε το ότι ο δείκτης μέσων κερδών ανά μετοχή για τα χρηματιστήρια των αναδυόμενων αγορών, βρίσκεται περίπου στο ήμισυ του αντίστοιχου δείκτη για τον S&P 500, στοιχείο που «προβλέπει» μία πτώση της Wall Street το επόμενο διάστημα, καθώς ήδη οι δείκτες έχουν υπεραποδώσει.
Ο κ. Gundlach έκρουσε τον κίνδυνο για το ολοένα διογκούμενο δημοσιονομικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο, σε συνδυασμό με τη νομισματική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed), θα οδηγήσει σε εκδόσεις ομολόγων συνολικής αξίας 2-3 τρισεκ. δολαρίων από την Ουάσιγκτον, μέχρι το τέλος του 2019.
Παράλληλα, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ταχύτερη του αναμενομένου ενίσχυση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, τόσο στην αμερικανική, όσο και στις οικονομίες της Ιαπωνίας και της Γερμανίας.
Σε ό,τι αφορά ειδικά στις Η.Π.Α., υπενθύμισε την υψηλή (αρνητική) συσχέτιση μεταξύ του υψηλού πληθωρισμού και της μελλοντικής οικονομικής ανάπτυξης.
Επίσης, επισήμανε ότι η υψηλή θετική συσχέτιση μεταξύ του πληθωρισμού και της δραστηριότητας στον μεταποιητικό κλάδο (μετριέται με τον δείκτη ISM PMI), οδηγεί σε υψηλότερο πληθωρισμό μελλοντικά.
«Η Fed έχει ήδη επιτύχει τον στόχο του 3% για τον πληθωρισμό», ανέφερε.
Κλείνοντας, προέβλεψε περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου Η.Π.Α..

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης