Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.325,60 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές απώλειες 0,1% για τον χρυσό - Στα 1.325,60 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση 0,1% έκλεισε ο χρυσός, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην απομάκρυνση Tillerson και στους φόβους για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο 
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (14/3/2018) ο χρυσός, παραμένοντας κοντά στα υψηλά μίας εβδομάδας, με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην ξαφνική απομάκρυνση του Rex Tillerson από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, καθώς και στους επίμονους φόβους για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο.
Χθεσινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αναμένεται να επιβάλει δασμούς έως 60 δισ. δολ. στις κινεζικές εισαγωγές, και ειδικότερα στον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με οριακές απώλειες 0,1% ή 1,50 δολ., στα 1.325,60 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,237 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα σημείωνε πτώση 0,2% έναντι του γιεν, στα 106,4 γιεν.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
To δολάριο βρέθηκε και σήμερα υπό πίεση, καθώς στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα δεν παρείχαν ενδείξεις για μια σημαντική επιτάχυνση του πληθωρισμού, που θα μπορούσε να «αναγκάσει» την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε μια πιο «επιθετική» αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2018 μια αύξηση ελαφρώς μεγαλύτερη των προσδοκιών, κατά 0,2%, έναντι της αύξησης 0,4% του Ιανουαρίου.
Αυτό ώθησε τη δωδεκάμηνη αύξηση του PPI στο 2,8% τον Φεβρουάριο, από 2,7% τον Ιανουάριο.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια άνοδο του PPI κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε ετήσια.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο 2018, σε μια ένδειξη ότι η οικονομική ανάπτυξη θα μπορούσε να επιβραδυνθεί κατά το α’ τρίμηνο του έτους.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των πωλήσεων κατά 0,3%.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης