Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού
Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής
Στην καταδίκη της δολοφονικής απόπειρας ενάντια στον πρωθυπουργό της Παλαιστίνης, προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, ευχόμενο ταχεία ανάρρωση στον κ. Rami Hamdallah.
«Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Πρωθυπουργού της Παλαιστινιακής Αρχής, Rami Hamdallah, και της αυτοκινητοπομπής του, στη Λωρίδα της Γάζας.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο φίλο παλαιστινιακό λαό.
Η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες ενδο-παλαιστινιακής συμφιλίωσης και την επιστροφή των νόμιμων παλαιστινιακών θεσμών στη Λωρίδα της Γάζας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Κατά τη χθεσινή (13 Μαρτίου 2018) επίθεση στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής Αρχής, τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι.
Ο Πρόεδρος κ. Mahmoud Abbas, επέρριψε τις ευθύνες για τη «δειλή επίθεση» στην γνωστή οργάνωση Χαμάς.
Ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών πληροφοριών, που βρισκόταν στην αυτοκινητοπομπή, και ο κ. Hamdallah, είναι καλά στην υγεία τους.
Η έκρηξη, η προέλευση σημειώθηκε την ώρα που η αυτοκινητοπομπή εισερχόταν στη Λωρίδα της Γάζας, στην οποία ο πρωθυπουργός πραγματοποιούσε σπάνια επίσκεψη για τα εγκαίνια ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων.
Σημειώνεται ότι μετά από πολλά χρόνια διαφωνιών, η Χαμάς δέχθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2017 να παραδώσει τις εξουσίες της στην Παλαιστινιακή Αρχή.
Η συμφωνία αυτή είχε γεννήσει πολλές ελπίδες για τη βελτίωση της κατάστασης διαβίωσης στην Λωρίδα της Γάζας, που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό, αλλά και για μια πολιτική συμφιλίωση μεταξύ των αντίπαλων παλαιστινιακών ομάδων.
Ωστόσο, παρά το μεγάλο διακύβευμα Χαμάς και Παλαιστινιακή Αρχή μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS