Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στουρνάρας για Novartis: Τώρα άρχισαν να με κατηγορούν και για τα νόμιμα

Στουρνάρας για Novartis: Τώρα άρχισαν να με κατηγορούν και για τα νόμιμα
Στουρνάρας: Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα  είναι διαφανής - Ο συκοφάντης ανέλαβε με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του
Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας, το οποίο αναφέρει ότι ο κ. Στουρνάρας πριν την ανάληψη των υπουργικών καθηκόντων είχε παράσχει υπηρεσίες στην Novartis, o διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος δήλωσε:
«Αφού δεν βρήκαν τίποτε παράνομο, με κατηγορούν τώρα για τα νόμιμα.
Η εργασία μου στον ιδιωτικό τομέα για πολλά χρόνια πριν αναλάβω υπουργός, είναι διαφανής, όσο έκδηλη είναι πλέον η εργολαβία του συκοφάντη που ανέλαβε πάλι με λάσπη να ξελασπώσει τους εντολείς του».
Το σχέδιο σύμβασης που πιστοποιεί ότι ο κ. Στουρνάρας υπήρξε έμμισθος σύμβουλος της Novartis παραδόθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, σύμφωνα με το Documento.
Ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται από το εν λόγω σχέδιο σύμβασης ως έμμισθος σύμβουλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας, την περίοδο που κατείχε το θεσμικό αξίωμα του προέδρου του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο σύμβασης, ο Γιάννης Στουρνάρας ως αμοιβή αναφέρεται το ποσό των 4.000 ευρώ μεικτά από τη Novartis για να παρουσιάσει σε μία κλειστού τύπου διαδικασία την τότε οικονομική κατάσταση στην ελληνική αγορά και τις πιθανές μελλοντικές εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης