Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Αύξηση αποδοχών για 4 εκατ. Αμερικανούς επέφερε η φορολογική μεταρρύθμιση

tags :
Λευκός Οίκος: Αύξηση αποδοχών για 4 εκατ. Αμερικανούς επέφερε η φορολογική μεταρρύθμιση
Ο Λευκός Οίκος αποτιμά τα μεγάλα οφέλη της φορολογικής μεταρρύθμισης 
Η φορολογική μεταρρύθμιση -περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, από το 35% στο 21%- που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι στα τέλη του περασμένου έτους, οδήγησε πάνω από 430 εταιρείες στο να αυξήσουν τους μισθούς ή να δώσουν μπόνους στους εργαζομένους, ωφελώντας συνολικά πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.
Μόνο τα ποσά των μπόνους που δόθηκαν στους υπαλλήλους στον απόηχο της μεταρρύθμισης, ξεπερνούν τα 4 δισεκ. δολάρια συνολικά, επισημαίνει η αμερικανική κυβέρνηση, παραθέτοντας στη συνέχεια παραδείγματα ορισμένων εταιρειών.
«Οι νέες φορολογικές περικοπές μειώνουν δραματικά τη φορολογική επιβάρυνση των αμερικανικών επιχειρήσεων, ξεκινώντας μια νέα εποχή οικονομικής ανάπτυξης και καθιστώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνιστικότερες.
Οι φορολογικές περικοπές και οι αυξημένες θέσεις εργασίας, θα συμβάλουν στην επιστροφή του πλούτου πίσω στις Η.Π.Α.».
Επίσης, «ο μειωμένος φόρος επαναπατρισμού κεφαλαίων εξαλείφει το φορολογικό κίνητρο που κρατούσε τα μετρητά των επιχειρήσεων στο εξωτερικό.
Οι φορολογικές περικοπές του Προέδρου περιλαμβάνουν φθάνουν συνολικά τα 5,5 τρισεκ. δολάρια, με πάνω από 3 τρισεκ. δολάρια να αφορούν αμερικανικές οικογένειες.
Ο νέος νόμος περιλαμβάνει, επίσης, 4 τρισεκ. δολάρια σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις μέσω της κατάργησης των φορολογικών ελαφρύνσεων και των κενών που ωφέλησαν κυρίως τους πλούσιους φορολογούμενους και τις πολυεθνικές εταιρείες».
Το Οικονομικό Συμβούλιο εκτιμά ότι το ετήσιο εισόδημα των αμερικανικών νοικοκυριών θα αυξηθεί μακροπρόθεσμα -κατά μέσο όρο- κατά 4.000 δολάρια», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης