Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ - Θα καταλήξει στην Deutsche Telecom έναντι 280 εκατ.

tags :
Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ - Θα καταλήξει στην Deutsche Telecom έναντι 280 εκατ.
Καμία προσφορά για το 5% του ΟΤΕ - Αποτιμάται στα 280 εκατ. ευρώ
Χωρίς να κατατεθεί καμία προσφορά παρήλθε, όπως είχε ήδη γράψει το BankingNews, η σημερινή (15/3) προθεσμία που είχε θέσει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 5% του ΟΤΕ.
Ως εκ τούτου και βάσει της συμφωνίας που υπάρχει μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Deutsche Telekom, το μερίδιο του 5% του οργανισμού θα καταλήξει στη γερμανική εταιρεία, η οποία αυτή τη στιγμή κατλέχει το 40% του ΟΤΕ.
Σημειώνεται ότι η γερμανική εταιρεία μπορεί να αποκτήσει το 5% του ΟΤΕ καταβάλλοντας τη μέση τιμή της μετοχές του Οργανισμού στις τελευταίες 20 συνεδριάσει, με αποτέλεσμα το τελικό αντίτιμο να αποτιμάται αυτή τη στιγμή στα 280 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα το BankingNews είχε τονίσε ότι:

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή προσφορών του 5% του Οργανισμού και ήδη το ενδαφέρον είναι πολύ ενδιαφέρον από τους επενδυτές, λόγω Deutsche Telecom, η οποία κατέχει ήδη το 40% του ΟΤΕ.
 Και αυτό γιατί η γερμανική εταιρεία βάσει της συμφωνίας έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.
Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει καθορίσει το ΤΑΙΠΕΔ, οφείλουν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές για το μετοχικό πακέτο του Δημοσίου ώς το απόγευμα.
Η διαγωνιστική διαδικασία ξεκίνησε στις 13 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ αφορά το 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ, το οποίο αντιστοιχεί σε 24.507.520 κοινές ονομαστικές μετοχές.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη διεθνή πρόσκληση, εάν το Δημόσιο σκοπεύει να μεταβιβάσει μετοχές ή δικαιώματα για νέες μετοχές του ΟTE σε τρίτο μέρος, η DT έχει δικαίωμα να εξαγοράσει ή να ορίσει μέλος του γερμανικού ομίλου που θα εξαγοράσει τις μετοχές, με βάση τους όρους που τίθενται στη συμφωνία μετόχων.
Εάν η Deutsche Telekom δεν ασκήσει το δικαίωμα πρώτης άρνησης εντός 60 εργάσιμων ημερών από την ημέρα που ενημερώθηκε επίσημα από το Δημόσιο, τότε το ελληνικό δημόσιο μπορεί να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τον πλειοδότη του διαγωνισμού.
Η διάθεση του 5% των μετοχών ΟΤΕ κυριότητας ΤΑΙΠΕΔ θα μειώσει τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου στο 5%, εκ των οποίων το 1% ανήκει άμεσα σε αυτό και το 4% έμμεσα μέσω του ΙΚΑ.
Αν η DT αποκτήσει το ποσοστό και ανεβάσει τη συμμετοχή της στο 45% δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας προσφοράς διότι η πώληση θεωρείται συνέχεια της πρώτης αποκρατικοποίησης.
Βάσει της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας του ΟΤΕ το 5% του Οργανισμού αποτιμάται σε 280 εκατ. ευρώ.

(πρώτη ενημέρωση 15 Μαρτίου 2018, 00:13)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης