Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι 830 μονάδες – Το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Στο επίκεντρο οι 830 μονάδες – Το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού
Σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση προσφορών στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 5% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ
Με την αγορά να βρίσκεται λόγω των χθεσινών 15/3 απωλειών κάτω από τις 830 μονάδες, το ενδιαφέρον των επενδυτών θα είναι σήμερα εστιασμένο στις δυνάμεις που έχει το ΧΑ να προσεγγίσει ξανά το σημείο αυτό και να το προσπεράσει ανοίγοντας το δρόμο για υψηλότερα.
Ωστόσο, οι αναλυτές δεν εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη σημερινή συνεδρίαση και περιμένουν κίνηση γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα ενώ την ίδια ώρα το βλέμμα θα είναι στραμμένο στο εξωτερικό και οι τάσεις που θα επικρατήσουν αναμένεται να επηρεάσουν και την εγχώρια αγορά.
Σημειώνεται πως αύριο στο ΧΑ υπάρχει τριπλή λήξη στα παράγωγα και αναλυτές σημειώνουν πως θα στραφεί η προσοχή των επενδυτών και σε αυτήν την εξέλιξη.
Το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη μετοχή του ΟΤΕ καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την κατάθεση προσφορών προς το ΤΑΙΠΕΔ για την εξαγορά του 5% του μετοχικού κεφαλαίου.
Το 5% αντιστοιχεί σε 24,5 εκατ. μετοχές με τρέχουσα αξία 280 εκατ. ευρώ.
Επίσης σήμερα 4,89 εκατ. μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή παύουν να διαπραγματεύονται και εισάγονται 9,5 εκατ. μετοχές που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου.
Η τιμή έναρξης της μετοχής δεν διαφοροποιείται και είναι στα 5,20 ευρώ.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει λίγο χαμηλότερα επίπεδα.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να κινηθεί υψηλότερα σήμερα.
 
Beta
Οι επενδυτές αναμένεται να μεταφέρουν την προσοχή τους στην τριπλή λήξη της Παρασκευής και στην επερχόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE, και η οποία αφορά τις μετοχές των Μυτιληναίο, Σαράντη και Viohalco.
Η ενημέρωση για τις προοπτικές του 2018 όπως μεταφέρονται από τις τηλεδιασκέψεις και τις ανακοινώσεις φέρνουν κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον που μπορεί να υποστηρίξει μία ήπια άνοδο καθώς ο όγκος των συναλλαγών παραμένει χαμηλός.
Σήμερα δημοσιεύουν αποτελέσματα Aegean και Attica Bank μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews/gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης