Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης: Για 40.000 νοικοκυριά επαρκούν τα χρήματα στο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ

Σταθάκης: Για 40.000 νοικοκυριά επαρκούν τα χρήματα στο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ
Το πρόγραμμα είναι πλήρως ηλεκτρονικό, δεν παρεμβαίνει κανείς είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Την θέση ότι τα διαθέσιμα χρήματα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’Οίκον ΙΙ» επαρκούν για 40.000 νοικοκυριά διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το αλαλούμ που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να «πέσει» η πλατφόρμα από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της, ο κ.Σταθάκης υποστήριξε ότι το σύστημα είχε προετοιμαστεί να δεχτεί 17.000 αιτήσεις και έγιναν 1,5 εκατομμύρια χτυπήματα μέσα σε δυο ώρες.
«Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η πλατφόρμα» είπε ο κ.Σταθάκης, τονίζοντας ότι κατόπιν αυτής της εξέλιξης και της ταλαιπωρίας που υπήρξε, αποφασίστηκε η διαδικασία να γίνει εκ του ασφαλούς και οι αιτήσεις να γίνονται ανά εβδομάδα.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» έχει χρήματα για 40.000 νοικοκυριά, είναι πλήρως ηλεκτρονικό και δεν παρεμβαίνει κανείς, ενώ τόνισε ότι από το προηγούμενο πρόγραμμα υπάρχουν 35.000 εκκρεμότητες.
Όπως είπε η κυβέρνηση κάλυψε τις 20.000 εκκρεμότητες με χρήματα που εξοικονόμησε από άλλες πηγές και πρόσθεσε πως σε αυτό το πρόγραμμα εφόσον καλυφθούν οι 40.000 θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν άλλοι πόροι προκειμένουν να καλυφθούν παραπάνω αιτήσεις.
Όσον αφορά την α’ κατοικία και τους πλειστηριασμούς, τόνισε ότι η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας ισχύει έως τις 31/12.
«Δεσμευόμαστε ότι η πρώτη κατοικία θα παραμείνει προστατευμένη.
Παρά τον θόρυβο η πολιτική μας είναι συνεπής.
Προστατεύεται η πρώτη κατοικία, οι πλειστηριασμοί έχουν ανοίξει για πολύ ακριβά ακίνητα και οι Έλληνες πολίτες είναι ήσυχοι ότι θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια» τόνισε ο κ.Σταθάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης