Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ενισχύουν τις ναυτικές τους δυνάμεις οι Ρώσοι στην Ανατολική Μεσόγειο…

Ενισχύουν τις ναυτικές τους δυνάμεις οι Ρώσοι στην Ανατολική Μεσόγειο…
Κορυφώνεται η κόντρα ΗΠΑ-Ρωσίας για τη Συρία.
ΗΠΑ και Ρωσία έχουν εμπλακεί σε πόλεμο ανακοινώσεων για την Συρία, με τη Μόσχα να αποστέλλει ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στην περιοχή την ώρα που απειλεί με αντίποινα την Ουάσινγκτον εάν πληγούν οι δυνάμεις του Assad.
Η Ρωσία υποστηρίζει το συριακό καθεστώς καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη χώρα, παρέχοντας πολεμικό υλικό και αεροπορική υποστήριξη στις δυνάμεις του Assad, τόσο έναντι των ισλαμιστών, όσο και κατά των αντικαθεστωτικών σε έναν πόλεμο που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500.000 ανθρώπους.
Η Ρωσία συμφώνησε στην απομάκρυνση των συριακών χημικών όπλων το 2013, αλλά διεθνείς επιθεωρήσεις αναφέρουν πως το καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά και το 2017. Οι ΗΠΑ απάντησαν με πυραυλικά πλήγματα από ναυτικές τους μονάδες.
Την επομένη η Ρωσία δήλωσε πως θα απαντήσει αν οι ΗΠΑ επιτεθούν. Ωστόσο οι Αμερικανοί επανήλθαν, λέγοντας πως εάν η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί την εκεχειρία σε ολόκληρη τη Συρία, οι στρατιωτικές δυνάμεις τους θα χτυπήσουν ξανά.
Η σελίδα TurkishNavy.net (Bosphorus Naval News) ανέφερε πως ρωσικές φρεγάτες πέρασαν τα στενά και εισήλθαν στη Μεσόγειο. Οι εν λόγω φρεγάτες είναι σκάφη ανθυποβρυχιακού κυρίως ρόλου. Η ανάπτυξή τους στη Μεσόγειο μπορεί να είναι, αλλά μπορεί και να μην είναι, κίνηση ρουτίνας.
Σε κάθε περίπτωση, η ένταση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης κορυφώνεται μετά τη δήλωση της Μόσχας πως θα απαντήσει σε αμερικανικό πλήγμα στην Συρία και την υπόθεση δηλητηρίασης του διπλού Ρώσου πράκτορα στη Βρετανία.
Οι ΗΠΑ όταν έπληξαν στόχους στην Συρία το έπραξαν με τα αντιτορπιλικά τους που έβαλαν 59 πυραύλους κρουζ. Διαθέτουν όμως και υποβρύχια, ικανά να ενεργήσουν ανάλογα και αν θελήσουν να επαναλάβουν το πλήγμα ίσως προτιμήσουν να ενεργήσουν με αυτά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης