Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Παράλογες οι κατηγορίες της Μ. Βρετανίας σχετικά με τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου

Ρωσία: Παράλογες οι κατηγορίες της Μ. Βρετανίας σχετικά με τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι σχεδιάζει την επιβολή αντίμετρων σε βάρος της Μ. Βρετανίας
Σε πλήρη απόρριψη των κατηγοριών της Μεγάλης Βρετανίας ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου, Sergei Skripal, προχώρησε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, αποκαλώντας τους σχετικούς ισχυρισμούς «παράλογους».
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, η Μόσχα εξακολουθεί να σχεδιάζει την επιβολή αντίμετρων σε βάρος της Μεγάλης Βρετανίας, μετά την απόφαση του Λονδίνου να εκδιώξει 23 ρώσους διπλωμάτες από τη χώρα.
Η Zakharova ανέφερε ότι επιθυμεί να σχολιάσει «τις δηλώσεις της πρωθυπουργού της Βρετανίας στο κοινοβούλιο με εντελώς παράλογες κατηγορίες εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ολόκληρης της χώρας μας, ολόκληρου του λαού μας», για να προσθέσει ότι «σχετικά με τα εχθρικά μέτρα της Βρετανίας προς τη Ρωσία, σχεδιάζουμε να εισάγουμε αμοιβαία μέτρα, χωρίς αμφιβολία».
Η ίδια τόνισε ότι τα σχετικά αντίμετρα θα υιοθετηθούν στο εγγύς μέλλον, κατηγορώντας παράλληλα τη Βρετανία ότι αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Μόσχα για την έρευνα του συμβάντος.
«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στο βρετανικό έδαφος, βλέπουμε με μεγάλη ανησυχία όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων στο βρετανικό έδαφος», σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Βρετανία αρνείται να παράσχει οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση αυτή, ούτε λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης